İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Suriye’de günlük 50 bin ekmek dağıtımı
Suriye’nin kuzeydoğusundaki İdlib ili kırsalında yaşayan sivillere İHH ve İnsan Charity kurumunun işbirliği ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin fon desteği ile her gün 50 bin adet ekmek dağıtılıyor.
Suriye 25.08.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı ile İnsan Charity kurumu işbirliği ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin fon desteği ile Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Maaret Mısrin, Harbenuş ve Killi bölgelerinde bulunan sığınmacı kamplarında yaşayan sivillere her gün 50 bin adet ekmek dağıtılıyor.

whatsapp-image-2020-08-25-at-23.09.37-3.jpeg

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, bölgedeki ekmek krizini giderebilmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tosun, İnsan Charity kurumu ile ortak bir dağıtım organizasyonu oluşturulduğunu anlatarak, “İdlib kırsalındaki Sarmada bölgesinde bulunan fırınımızda haftanın 6 günü ekmek üretiyoruz. Günlük olarak pişirdiğimiz 50 bin adet Suriye ekmeğini İdlib’e bağlı olan Maaret Mısrin, Harbenuş ve Killi bölgelerindeki sivillere dağıtıyoruz. Bu dağıtımlarımızdan yaklaşık 20 bin sivil istifade ediyor. 1 yıl boyunca sürecek bu yardım organizasyonu için ihtiyaç duyulan fon ihtiyacı Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi tarafından karşılandı. Desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2020-08-25-at-23.09.37-6.jpeg

Ekmeklerin savaş mağduru sivillerin damak tadına uygun olarak hazırlandığını belirten Selim Tosun, şöyle konuştu:

“İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye genelinde dağıtmış olduğumuz ekmeklerimizin özelliği bölge halkının damak tadına uygun olarak hazırlanması ve savaş ortamında 3 gün bozulmadan saklanacak şekilde paketlenmesidir. İnsan Charity kurumu işbirliğiyle ürettiğimiz 50 bin ekmeğin haricinde vakfımız tarafından Suriye genelinde her gün 500 bini aşkın ekmek dağıtımı yapılıyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-08-25-at-23.09.37.jpeg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke genelinde gıda, eğitim, barınma ve sağlık alanlarında insani yardım çalışması yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH tarafından, iç karışıklıkların yaşandığı Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesinin dağıtımları devam ediyor. Gıda, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar, şu ana kadar ülkenin 5 farklı bölgesinde hastaneler, barınma merkezleri, çocuk esirgeme kurumları ve 120’den fazla kampta dağıtıldı. Hartum ve Darfur eyaletlerindeki dağıtımlar ise sürüyor.
11.09.2023
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
26.07.2023
Endonezyalı uluslararası öğrenci deprem bölgeleri için 100 bin liralık yardım topladı
Endonezyalı uluslararası öğrenci deprem bölgeleri için 100 bin liralık yardım topladı
Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, bölgeye yönelik bir destek de Endonezya’dan geldi. Türkiye'de eğitim gören Endonezyalı öğrenci Farizah Farizah’ın öncülük ettiği yardım projesi ile 100 bin lira toplandı. Toplanan yardım, deprem bölgelerinde kullanılmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı’na teslim edildi.
14.06.2023