İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de insani diplomasi siviller için devrede
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Suriye Açıklaması
Suriye, Türkiye 23.04.2012

Suriye’de yaşanan süreçte sivillere yönelik ihlaller ve mağduriyetler endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Kadın ve çocuklar dahil çok sayıda sivil hayatını kaybetmekte ve hapiste tutulmaktadır. Bu arada yaşanan olayları takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bölgeye giden iki Türkiyeli gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun’dan 42 gündür haber alınamamaktadır.

Savaş ve çatışma gibi sebeplerle ortaya çıkan insani krizlerde, insan hakları ve insani yardım kuruluşlarının gerek sivillerin korunmasında gerekse de ihlallerin önlenmesi ve giderilmesinde uluslararası sözleşmelerce de tanınan misyonları dünya kamuoyunun malumudur. Çoğunlukla da bu insani diplomasi insan hayatının korunmasında önemli rol sağlar. Bu misyonun gereği olarak İHH ve MAZLUMDER Suriye ile ilgili bütün süreci takip etmiş ve halen de bu yönüyle yakinen takip etmektedir. Bu çerçevede Suriyeli tüm taraflarla ve İran ile görüşmeler yürütülmektedir. Amaç Suriye’de tutulan tüm sivillerin serbest bırakılmasının Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un da ülkemize dönmelerinin sağlanmasıdır.

Yürütülen görüşmeler neticesinde Suriye muhaliflerinin elinde bulunan iki yaşlı İranlı sivil serbest bırakılmıştır. Yetkililer tarafından teslim alınan iki İranlı gün içerisinde İran’a teslim edilecek ve ailelerine kavuşacaklardır. Bu görüşmeler sürecinde Suriyeli sivillerin serbest bırakılması, hayatta ve sağlıklı oldukları teyit edilen iki gazetecinin de en kısa zamanda Türkiye’ye dönmelerine dair umut verici noktaya gelinmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İHH İnsani Yardım Vakfı

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023