İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de kimyasal saldırılara karşı ilaç yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ağustos’ta 3 kez "klor gazı içerikli varil bombalı" saldırıya maruz kalan Suriye'nin Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesine Avustralyalı donör kuruluşumuz Global Humanitarian AİD'in destekleriyle oksijen tüpü ve ilaç yardımı yaptı.
Suriye 29.08.2014

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ağustos’ta 3 kez "klor gazı içerikli varil bombalı" saldırıya maruz kalan Suriye'nin Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesine Avustralyalı donör kuruluşumuz Global Humanitarian AİD'in destekleriyle oksijen tüpü ve ilaç yardımı yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ağustos ayında 3 kez "klor gazı içerikli varil bombalı" saldırılara maruz kalan Suriye'nin Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesine ilaç yardımında bulunmak için harekete geçti.

Avustralyalı donör kuruluşumuz Global Humanitarian AİD'in destekleriyle alınan ilaç ve oksijen tüpler İHH'nın Reyhanlı ilçesindeki merkezinden araçlara yüklenerek uzun bir yolculuğun ardından Kafr Zeyta ilçesine ulaştırıldı.

Olası saldırılara karşı gaz maskesi alınarak çıkılan yolculuğun ardından ilaç ve oksijen tüpleri, bölgedeki hastanede görevli doktor Ebu Hasan'a teslim edildi.

Global Humanitarian AID ve İHH’ya teşekkür eden Hasan, "Bölgede daha önce kimyasal silah belirtileri gösteren hastalara rastladık. Bu nedenle olası saldırılara karşı elimizde bu konuda ilaç bulundurmak istiyoruz" diye konuştu.


 

BİR AYDA 3 KİMYASAL SALDIRI
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu, bölgenin, bu ay 3 kez kimyasal saldırıya maruz kaldığını ancak Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki kadar gündeme gelmediğini söyledi.

Bu durumun daha önce de yaşandığını kaydeden Yorgancıoğlu, kendilerinden kimyasal saldırılara karşı kullanılan ilaçlardan istenilmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade etti.

Temin edilen malzemeleri hastane olarak hizmet veren merkeze teslim edildiğini dile getiren Yorgancıoğlu, "Bölgede tek olan bu hastanenin pek hijyen olduğu söylenemez. Bu durum buradaki doktorların iş bilmemesinden değil, imkânların kısıtlı olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Hasan ise kimyasal saldırılara maruz kalanlarda kullanılmak üzere çeşitli ilaç ve oksijen tüplerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

GLOBAL HUMANİTARİAN AID HAKKINDA
Avustralyalı Global Humanitarian AID kurumu Suriye’deki çatışmaların en başından beri İHH üzerinden çeşitli projeler aracılığıyla Suriyeli mülteci ve IDPlere destek oluyor. Özellikle çadır kent kurulumu ya da eğitim desteği gibi uzun vadeli ihtiyaçlara hitap eden projelerle ilgilenen Global Humanitarian AID, söz konusu kimyasal saldırılar gibi acil durumlarda da yardım için ilk harekete geçen kurumlardan biri.

SRGC DUYURMUŞTU
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından, 18 Temmuz'da, rejim birliklerine ait bir helikopterin Hama kentine bağlı Kafr Zeyta ilçesine "klor gazı içerikli varil bombasıyla" saldırması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ileri sürülmüştü.

Gazlardan etkilenen kişilerde göz bebeklerinde küçülme, kusma, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerin görüldüğü, bu kişilerin sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtilmişti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024