İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de Konya Alaeddin Keykubad yurdu açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin Halep’e bağlı Azez kentinde inşa edilen ‘Konya Alaeddin Keykubad’ yurdunun açılışı yapıldı.
Suriye 27.12.2022

İHH Konya Şubesi, Azez şehir merkezinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete giren Şam Üniversitesi'nde eğitim gören erkek öğrenciler için yurt inşa etti.

40 yatakhane, 1 çok amaçlı salon ve 1 idare odasından oluşan ‘Konya Alaeddin Keykubad’ yurdu, 320 erkek öğrenciye ev sahipliği yapacak.

dji_0573.jpg

Yurdun açılışına; Konya Selçuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Ecevit Öksüz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kamil Güneş, İHH Konya Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu ve beraberindeki heyet, STK temsilcileri, Azez Yerel meclis heyeti ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Bugün çok mutluyuz. Çünkü savaşın getirdiği yıkıma rağmen okumaya çalışan kardeşlerimiz için yeni bir ev inşa ettik. Bir yıldan daha kısa sürede bu yurdumuzu inşa ettik. Bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.”

hasan-huseyin-ihh-konya-baskani.jpg

‘Kardeşliğimiz ezelden geliyor’

Açılıştan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Konya Selçuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken “Güzel Konya'mızın selamını getirdik. Bizim şehrimizde Suriyeli kardeşlerimiz okuyor. Üniversitemizde Suriyeli hocalarımız var. Kardeşliğimiz ezelden geliyor.” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kamil Güneş ise, “Bölgede öğrenciler barınma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor. Kızlar için yapılan yurdun aynısı erkekler içinde yapıldı. Öğrencilerin yanında oldukları için Konya İHH’ya teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

img_4310.jpg

Savaş şartlarına rağmen güzel bir yurt inşa edildiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Ecevit Öksüz, “Öğrenci kardeşlerimizin standartları üzerinde bir yapı inşa edilmiş. Konya halkına teşekkür ederim.”

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Suriye’de uzun zamandır devam eden bir savaş var. Bizler bu savaşın zor şartlarına rağmen eğitime devam edilmesi için gayret ediyoruz. Bu üniversitemizi kurmak için çok çalıştık. Çok şükür önce üniversiteyi, sonrasında ise yurtları inşa ettik.”

sam-universitesi.jpg

Şam Üniversitesi

2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete giren Şam Üniversitesi'nde zorlu savaş şartlarına rağmen eğitim ve öğretim devam ediyor.
Üniversite’nin Eğitim, Mühendislik, Siyasal Bilimler, İlahiyat, İktisat-İşletme ve Hukuk fakültelerinde bin 800 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin 300’ü kız öğrenci. Ayrıca üniversitede yüksek lisans alanında da eğitim veriliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024