İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye’deki 144 aileye yeni yuva
Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle Suriye’nin İdlib kırsalındaki Kemmune bölgesinde inşa edilen 144 ev, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.
Suriye 04.10.2023

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2019 yılında Suriye’deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen briket ev projesi devam ediyor.

Suriye’nin İdlib kırsalındaki Kemmune bölgesinde Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle yapılan 144 ev, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

26 binden fazla briket ev yapıldı

İki odalı olarak inşa edilen 45 metrekare genişliğindeki evlerde mutfak, banyo, lavabo ve avlunun yanı sıra elektrik, temiz su ve kanalizasyon tesisatıyla su deposu bulunuyor.

6.jpg

Suriye içerisinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye ve dünya genelindeki bağışçıların destekleriyle bugüne kadar 26 binden fazla briket ev yapıldı. 

Yaklaşık 4 yıldır uygulanan proje sayesinde çok sayıda aile, zorlu çadır hayatından kurtarılarak sıcak bir yuvaya kavuşmuş oldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025