İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki İdlib, Afrin, Azez ve Cerablus bölgelerinde yaşayan savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı. Yapılan dağıtımlardan yaklaşık 4 bin 608 aile istifade etti.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, başlatılan kış kampanyasıyla Suriye’deki savaş mağduru ailelere destek verdiklerini söyledi.

20240120150515_img_2210.jpg

Tosun, havaların giderek soğuduğu kış günlerinde yardım dağıtımlarının artırıldığını belirterek, ‘‘Başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerindeki yardımseverlerin Suriye’deki aileler için İHH İnsani Yardım Vakfımıza ulaştırmış olduğu bağışlarla temin ettiğimiz yardım malzemelerini kamplarda yaşayan ailelere dağıtıyoruz’’ dedi.

img_1019.jpg

Kış yardım çalışmalarının devam edeceğini anlatan Selim Tosun şöyle konuştu:

‘‘Geçtiğimiz Ocak ayı boyunca ve Şubat ayının ilk 5 günlük sürecinde Suriye’nin İdlib, Afrin, Azez ve Cerablus bölgelerinde bin 152 ton kömür, 13 bin 589 adet battaniye, 4 bin 565 adet mont, 3 bin 278 adet çizme, bin 486 adet sünger yatak, 482 adet soba ve 3 bin 296 adet gıda kolisi dağıttık. Bu dağıtımlardan 4 bin 608 aile istifade etti. Kış yardım çalışmalarımız, Mart ayının sonuna kadar devam edecek. Destek veren bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.’’

20231230120113_img_0324.jpg

Destek olmak için

İHH’nın kış kampanyasına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden KIS yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 30 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH İnsani Yardım Vakfı’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da vakfın banka hesap numaralarına açıklamaya ‘‘KIŞ KAMPANYASI’’ yazarak istediği tutarda yardımda bulunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024