İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'deki kamplar çamur içinde
Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kenti kırsalında bulunan mülteci kampları şiddetli rüzgar ve yoğun yağmur yağışı nedeniyle çamur içinde kaldı.
Suriye 11.12.2018

İç savaşın devam ettiği Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kenti kırsalında sivillerin yaşadığı mülteci kampları, şiddetli rüzgâr ve yoğun yağmur yağışı nedeniyle çamur içinde kaldı.

Aralık ayı başından bu yana Suriye içerisinde devam eden şiddetli rüzgar ve yoğun yağmur yağışı bazı çadırların kendiliğinden sökülerek yerinden uçmasına neden oldu.

1.jpeg

Mülteci kamplarına acil olarak yürüme ve araç yollarının yapılması gerektiğini söyleyen İHH Suriye Çalışmaları Babel Hava Ofisi Sorumlusu Mehmet Şuayip Altun yaptığı açıklamada, ‘’Suriye içerisinde mülteci ailelerin kendi imkânlarıyla kurduğu kamplar bulunuyor. Bu kamplar arazi ve yaşam standartlarına uygun olarak kurulmadığı için yağmur yağışlarında toprak yolların çamura bulanması veya çadırların yerinden uçması gibi sorunlarla karşılaşılıyor. Yani kampların dış dünya ile bağlantısı tamamen kesiliyor. Ailelerin mağduriyetlerini gidermek için kamplara ulaşmamız yolların çamurlu olması nedeniyle saatler alabiliyor. Bu nedenle acil olarak düzensiz şekilde kurulan kamplara araç ve yürüme yolları yapmamız gerekiyor.’’ dedi.

11.jpeg

Altun, Suriye içerisindeki toprak kamp yollarına çakıl taşı dökerek ulaşımı kolaylaştırmayı planladıklarını belirterek, ‘’Kamp yollarındaki çamur sorununu ortadan kaldırmak için çakıl taşı projesini hayata geçireceğiz. Toprak yollara çakıl taşı dökerek yağmur yağışlarında kampların çamur içerisinde kalmasını önlemiş olacağız. Bu sayede hayatında kamp alanı dışında bir yeri tanımayan Suriyeli çocuklar birde her yer çamurlu olduğu için çadıra hapsolmak zorunda kalmayacaklar. Projenin hayata geçmesi için bağışçılarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesile ile buradan tüm bağışçılarımızı çakıl taşı projesine destek vermeye davet ediyorum.’’ diye konuştu.

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

Hayırseverler, Suriye’deki çalışmalara destek olmak için bütün operatörlerden SURİYE yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “SURİYE” açıklaması ile birlikte bağış yaparak vakfın bölgedeki çalışmalarına yardımcı olabilir.

9.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024