İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'deki kamplarda koronavirüs önlemi
İHH tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalı, Afrin ve Azez bölgelerindeki sığınmacı kamplarında yaşayan sivillere koronavirüs hakkında bilgilendirme, sağlık taraması ve hijyen kiti dağıtımı yapıldı. Yardımlardan 30 bin kişi istifade etti.
Suriye 24.03.2020

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın noktalarında kurulan kamplarda kalan siviller, İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerince sağlık taramasından geçirildi. Sivillere, hijyen kiti dağıtıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, özellikle kamplarda virüsten korunma yolları hakkında bilgilendirme çalışmalarının büyük önem arz ettiğini söyledi. Tosun, Suriye’deki sığınmacı kamplarında virüsün yayılması durumunda çok sayıda insanın etkileneceğini belirterek, “Savaş ortamında kamplardaki mevcut yaşam koşulları, salgın hastalıkların yayılması için çok müsaittir. Çadırlarda çok sayıda insan yaşıyor. Kamp genelinde tuvalet ve banyo gibi alanlar ortak kullanılıyor. Bölgede yaşayan sivillerin virüs hakkında bilgisi bulunmuyor. Aynı şekilde alınacak tedbirleri de bilmiyorlar. Haliyle virüsün bu bölgede ortaya çıkması gibi bir durumda kısa sürede yayılması kaçınılmaz” dedi. Koronavirüse dair bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra sağlık taraması ve hijyen kiti dağıtımı da yaptıklarını anlatan Tosun, şöyle konuştu:

ic.jpeg

“Sağlık biriminde görevli arkadaşlarımız kampları ve yerleşimleri gezerek koronavirüs hakkında bilgilendirme çalışması yapıyor. Yine siviller ekiplerimiz tarafından sağlık taramasından geçiriliyor. Ek olarak içerisinde sabun, şampuan, kolonya, deterjan ve çamaşır suyu gibi malzemelerin bulunduğu bir aileye yetecek şekilde hazırlanan hijyen kitleri de dağıtıyoruz. Şimdiye kadar tüm bu çalışmalarımızdan 30 bin kişi faydalandı. Faaliyetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ic1.jpeg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana bölgede insani yardım çalışması yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024