İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’deki okullara ısınma desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki 16 okulun ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla mazot desteği verildi.
Suriye 15.02.2022

Suriye’nin İdlib ili kırsalında toplam 10 bin 540 öğrencinin eğitim gördüğü 16 okulun ısınma ihtiyacının giderilebilmesi amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından mazot desteği verildi.

İHH Suriye Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı açıklamada, savaş şartlarına rağmen eğitimin devam edebilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

img_7312.jpg

“Çok sayıda çocuk eğitim imkânından yoksun”

Aydın, Suriye’de halen çok sayıda çocuğun eğitim imkânından yoksun olduğunu belirterek, ‘‘Maalesef savaş en çok çocukları etkiliyor. Suriye’de de buna yakından şahit oluyoruz. Çok sayıda çocuk imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemiyor. Okula giden çocuklar da elverişsiz ortamlarda öğrenim görmek zorunda kalıyor’’ ifadelerini kullandı.

img_7318.jpg

16 okula destek

Soğuk kış günlerinin ders ortamlarını olumsuz etkilememesi için İdlib’teki okullara mazot desteği verildiğini anlatan Sebahattin Aydın, şöyle konuştu: ‘‘Kış günlerinde öğrencilerin sınıfta ders görmeye devam edebilmesi için en azından sıcak bir ortamın tesis edilmesi gerekiyor. Suriye’de yaygın olarak kullanılan ısınma aracı mazot sobasıdır. Bu amaçla İdlib kırsalında 10 bin 540 öğrencinin eğitim gördüğü 16 okula sobalarda yakılarak ısınılabilmesi için mazot desteğinde bulunduk. Bu çalışmamızı kışın başından bu yana sürdürüyoruz.’’ dedi.

img_4126.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’deki mevcut durumun başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde eğitim faaliyetleri yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024