İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli 500 aileye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşta yakınlarını kaybeden 500 Suriyeli aileye mutfak malzemesi ve gıda kolisi dağıttı.
Suriye 01.06.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Ramazan’da ayında da mazlum Suriye halkını yalnız bırakmayarak 500 Suriyeli aileye mutfak malzemesi ve 500 adet gıda kolisi dağıttı.

m43a9250.jpg

İhtiyaçlar Suudi Arabistan Milli Yardım Kampanyası tarafından

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sözcüsü Yakup Alaca, hiçbir ayırım gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında mazlumlar için faaliyette bulunduklarını belirtti. Alaca, savaş nedeniyle anne veya babasını kaybetmiş çocuklara özel önem verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda Suudi Arabistan Milli Yardım Kampanyası tarafından gönderilen 500 parça mutfak malzemesi ile hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 500 gıda kolisini yetim veya öksüz ailelere teslim ettiklerini söyledi.

Yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Alaca, kolilerde bir aileye bir ay yetebilecek sıvı yağ, bakliyat, makarna ve salça gibi temel gıda malzemesinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

m43a9265.jpg

İHH Ramazan’da da Suriye halkının yanında

Suriyeli Emine Süleyman da Türk halkı ve İHH'ya çok teşekkürlerini ileterek, "Bizleri her zaman olduğu gibi Ramazan’da da yalnız bırakmadılar" diye konuştu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024