İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli 880 aileye vantilatör desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen Bab’da çadırda yaşayan Doğu Gutalı 880 aileye vantilatör dağıtımı gerçekleştirdi.
Suriye 10.08.2018

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, terörden arındırılan Bab'da, evlerini terk etmek zorunda bırakılan ve zorunlu göçlerle bölgeye sığınan Doğu Gutalı 880 aileye vantilatör dağıttı.

detay1.jpeg

“Buzdolabı dağıtacağız”

İHH Suriye çalışmaları saha koordinatörlerinden Hasan Aksoy yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaz ayının gelmesiyle çadırlarda hayat iyice zorlaştı. Özellikle de çocuklar aşırı sıcaklardan dolayı hastalanıyor"dedi. Çadırların içindeki sıcaklığın dışarıya göre daha fazla hissedildiğini belirten Aksoy, "Sıcaklığın siviller üzerindeki etkisini hafifletmek üzere vantilatör dağıtma projesi gerçekleştirdik" ifadesini kullandı. Aksoy, bölgedeki elektrik sorununu göz önüne alarak projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, vantilatörlerin, akü, güneş enerjisi ve jeneratörlerle uyumlu çalışmasına özen gösterdiklerini söyledi. Bu tür projelerin devam edeceğini aktaran Aksoy, "Bir sonraki projemizde ailelere buzdolabı dağıtımı yapacağız. Yardımlarını bizlere ulaştıran hayırsever Türkiye halkından Allah razı olsun" diye konuştu. 

detay2.jpeg

Destek olmak için

İHH aracılığıyla Suriyelilere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, SURİYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabilecek. Yine İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine SURİYE koduyla bu yardımlara destek olabilecek.

ic2.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024