İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli çocuklar için İdlib’e yeni okul
İdlib'deki Kemmune Kampı’nda Bursa Fetih-Der ve İHH ortaklığıyla inşa edilen 300 çocuğun eğitim alacağı Muhammed Musab İlköğretim Okulu hizmete açıldı.
Suriye 30.11.2018

Bursa Fetih İlim Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği (Fetih-Der) ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nca Suriye'nin İdlib kenti kırsalında bulunan Kemmune Kampı’nda 300 çocuğun eğitim alacağı Muhammed Musab İlköğretim Okulu’nun açılışı yapıldı. 2016 yılının Aralık ayında Halep’ten tahliye edilen aileler için kurulan Kemmune Kampı’nda inşa edilen 10 derslikli okulda, 17 öğretmen ile 300 savaş mağduru çocuğa eğitim verilecek.

ic1.jpg

“Eğitimsiz bir nesil yetişiyor”

Açılışta yaptığı konuşmada, Suriye içerisindeki çocukların büyük bir bölümünün eğitimden yoksun kaldığını söyleyen Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat, “Suriye içerisindeki iç savaş 7 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Bu savaşta on binlerce çocuk hayatını kaybetti. Hayatta kalanlar ise yaşam mücadelesi veriyor. Maalesef Suriye içerisindeki kamplarda imkanlar yetersiz olduğu için eğitimsiz bir neslin yetiştiğine şahit oluyoruz. Bu nedenle İHH ile iş birliği yaparak Kemmune Kampı’nda Muhammed Musab adını verdiğimiz 10 derslikli bir okul inşa ettik. Açılışını da şimdi yapıyoruz. Buradan 17 öğretmenimizin vermiş olduğu eğitimle 300 Suriyeli çocuğumuz faydalanacak. Bu okulu inşa etmemizde bizden desteklerini esirgemeyen tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

ic3.jpg

“Geleceği inşa ediyoruz”

İHH Babul Hava Ofisi Sorumlusu Mehmet Şuayip Altun ise yaptığı açıklamada, “Özellikle son iki yıldır eğitime yönelik projelere ağırlık veriyoruz. Çünkü Suriye’nin geleceğini bugün çocuk olan bireyler inşa edecek. Yani eğitimli bir nesil yetiştirerek aslında Suriye’nin de geleceğini inşa ediyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında İdlib’teki Kemmune Kampı’mızın içerisinde Bursa Fetih-Der tarafından yapımı üstlenilen Muhammed Musab İlköğretim Okulu’nu hizmete açmış olacağız. Muhammed Musab İlköğretim Okulu, kampta yaşayan çocuklar için hayati öneme sahip bir hizmet. Bu nedenle okulun yapımını üstlenen bağışçılara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

kurdele.jpg

Yapılan toplu dua merasimi ve kurdele kesiminden sonra Muhammed Musab İlköğretim Okulu, hizmete açıldı. 300 öğrenci ders başı yaptı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022