İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriyeli vicdanlar bir arada
Şanlıurfa İHH, Suriyeli kanaat önderleri başta olmak üzere bölgedeki STK başkanları ve alimleri, Vicdan Hareketi’ne destek için bir araya getirdi.
Suriye 04.03.2019

Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların özgür olması ve zindanlarda yaşanan infaz, işkence ile tecavüzlere dikkat çekmek için oluşan Vicdan Hareketi’ne destek çığ gibi büyüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa İHH Temsilciliği, Suriyeli kanaat önderlerini, bölgedeki STK başkanlarını ve alimleri, Vicdan Hareketi’ne destek için konferans salonunda toplayarak istişarelerde bulundu.

ic1.jpg

Vicdan Hareketi’ne ilişkin bilgilendirme yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila, “Amacımız, Suriye savaşı sırasında hapsedilen kadın ve çocukların serbest bırakılması” dedi. Atila, Vicdan Hareketi kapsamında başlatılan imza kampanyasına da kanaat önderleri, STK başkanları ve alimlerden destek istedi. Atila, son olarak 8 Mart 2019’da 81 ilde eşzamanlı olarak basın açıklaması yapılacağını ve Şanlıurfa İHH olarak da kendilerinin Halilurrahman Cami’nde cuma namazı sonrasında açıklama yapacaklarını söyledi.

ic2.jpg

Katılımcılar da toplantıda söz alarak Vicdan Hareketi’ne desteklerini bildirerek katkılarından dolayı İHH’ya teşekkür ettiler. Özellikle eski El-Bab Müftüsü Şeyh Zekeriya Muhammed Mesud ve Suriye zindanlarında kalan bir kadının yaşadıklarını anlatması üzerine salonda duygu dolu anlar yaşandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Cenevre’de ki Birleşmiş Milletler Genel Merkez Binası önünde basın açıklaması
İHH’dan Cenevre’de ki Birleşmiş Milletler Genel Merkez Binası önünde basın açıklaması
İHH İnsani Yardım Vakfı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, çatışma ve kriz bölgelerinde görev yapan insani yardım çalışanları ile insan hakları savunucularının karşılaştığı artan risklere dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde panel ve basın açıklaması düzenledi.
11.12.2025
Genç İHH, 66 ilde insan haklarına dikkat çekti
Genç İHH, 66 ilde insan haklarına dikkat çekti
Genç İHH, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 66 ildeki 110 üniversitede birçok etkinlik düzenledi. Etkinliklerde, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekildi.
11.12.2025
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde STK'lardan ortak basın açıklaması
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde STK'lardan ortak basın açıklaması
İHH'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.
10.12.2025