İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli yetimler için 11 yardım TIR’ı
Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Dünya Yetimler Günü’nde 11 TIR’a yüklenen kuru gıda ürünleri ve giyecek eşyaları, Suriye'deki iç savaş mağdur olan yetim çocuklara gönderdi.
Suriye, Türkiye 15.07.2014

İnsani Yardım Vakfı’nın teklifiyle İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından geçtiğimiz yıl her Ramazan ayının 15’inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilmesi dolayısıyla Bursa İHH İnsani Yardım Derneği bu yılki Dünya Yetimler Günü’nde Suriyeli yetim çocuklar için bölgeye 11 TIR’lık yardım konvoyu gönderdi.

Suriyeli yetim çocukların yaralarını bir nebze sarabilmek adına yola çıkan yardım konvoyuna Osmangazi Belediyesi 4, İHH Gürsu Temsilciliğimiz 3, Buryap İnşaat, Beksiad, İHH Mustafa Kemal Paşa Temsilciliğimiz ve Bursa İHL 90 mezunları 1'er yardım TIR’ıyla katkıda bulundu.

 

İçerisinde bebek ve yetişkin kıyafetleri ile ağırlıklı olarak kuru bakliyat ürünlerinin yer aldığı yardım TIR’larının yola çıkması öncesinde BUTTİM’de tören düzenlendi.

Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ırk gözetmeden İHH olarak yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ramazan ayında şimdiye kadar 120 bölge ve ülkede kumanya dağıttıklarını ve yetimlerle bir araya geldiklerini belirten Kaptan, "Gazze'deki son durumları görüyorsunuz. Rabbim, bu zalimlere artık fırsat vermez. Dünyanın her yerinde kan dökmeye ant içmişler. İnşallah akıttıkları kanda boğulurlar fakat her zaman dualarımız ve desteklerimizle mazlumların yanında olmaya gayret edeceğiz" dedi.

Kaptan, her yıl ramazan ayının 15'inde dünyadaki yetimler için etkinlikler yaptıklarını bildirdi.

Suriye'de 500 bini aşkın yetim tespit ettiklerini dile getiren Kaptan, "Suriye'de, yetimler için 2 bin konteynerden oluşan 'Yetim Kenti' oluşturduk ve oraya yetimlerimizi yerleştirdik. Diğer yetimlere de ulaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Dua edilmesinin ardından tırlar yola çıkarıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024