İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriyeli yetimlere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği, Suriyeli 348 yetim çocuğa yaklaşık 400 bin liralık nakdi yardım yaptı.
12.12.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği’nce gerçekleştirilen "Yetimleri Sevindirme ve Yardım Programı" etkinliği kapsamında, kent genelindeki yetim çocuklar, yakınlarıyla evlerinden servislerle alınarak, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'na getirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Suriyeli çocuklar ilahiler okudu. Burada konuşan Şanlıurfa İHH Temsilcisi Behçet Atilla, vakıf olarak savaş başladığından bu yana hem Suriye hem de Türkiye'deki Suriyeli yetimlere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

15492232_10211392992569438_5902527561011122104.jpg

“Yetimlerin düzenli olarak ihtiyaçlarını karşılıyoruz”

Yardım çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle sürdürdüklerini belirten Atilla, başta Türkiye olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalıştıklarını, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılandığını kaydetti.

Yardım yaparken karşılık beklemediklerini vurgulayan Atilla, "Bu programda 348 yetim yavrumuza, her birine bin 140 lira olmak üzere yaklaşık 400 bin lira nakdi yardım yapacağız. Çocuklarımıza desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

15400380_10211393096532037_4851245392122254201.jpg

En çok sığınmacı Şanlıurfa’da

Programa katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız da Suriyelilerin ülkelerine terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını, en çok sığınmacının da Şanlıurfa'ya geldiğini anımsattı.

Çalışmaları dolayısıyla İHH yetkililerine teşekkür eden Yıldız, bu tür etkinliklerin süreceğini aktardı.

Suriye'de yaşanan drama ilişkin sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda daha sonra çocuklara zarflar içerisinde nakdi yardım verildi.

Sığınmacı anneler, soğuk kış günlerinde yapılan bu yardımın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025