İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli yetimlerin anaokulu heyecanı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kilis ve Azez’de kurduğu anaokulunda yeni eğitim öğretim hayatının başlaması ile 400 Suriyeli yetim öğrenci eğitim almaya başladı.
Suriye 19.09.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nca bu yıl yetim çocuklar için Kilis ve Halep'e bağlı Azez'de kurulan anaokulunda, 3-5 yaş grubundaki 400 öğrenci eğitim almaya başladı. Ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar, anaokuluna başlamanın heyecanını yaşadı.

1.jpg

“Özel ilgi bekliyorlar”

İHH Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Yakup Alaca, Suriyelilere insani yardımların yanında, eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda destek verildiğini söyledi. İç savaşta babalarını kaybeden çocuklarla özel olarak ilgilenilmesi gerektiğini ifade eden Alaca, şunları kaydetti:

"Savaşın ilk gününden bu yana Suriye halkının yanındayız. Mazlum halkın temel ihtiyaçlarının yanında eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in yetim konusunda ne kadar çok hassas olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler de buna layık olabilmek için var gücümüzle çalışmalarımızı dünyanın dört bir yanında sürdürmeye çalışıyoruz."

YETİMLERE DESTEK OL

3.jpg

Sosyal faaliyetler devam edecek

Alaca, eğitim ve öğretim süresi boyunca yetim çocuklara yönelik çeşitli sosyal faaliyetler de yürütüleceğini sözlerine ekledi.

4.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024