İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyelilere 66 TIR yardım daha
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı işbirliği ile Suriye'ye 66 TIR'dan oluşan insani yardım malzemesi gönderdi.
Suriye 01.03.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Kral Selman Vakfı ile işbirliği

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak mazlumlara umut oluyor. Bu kapsamda İHH, Kral Selman Vakfı işbirliği ile Suriye'ye 66 TIR'dan oluşan insani yardım malzemesi gönderdi.

İHH'nın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriye Çalışmaları Lojistik Merkezi'nde yardım malzemeleri için uğurlama töreni düzenlendi.

cc6a9712-kopya.jpg

“Umudumuz savaşın sona ermesi”

Törende konuşan İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, Suriye'de yaşanan acılarda halka bir nebze fayda sağlayabilmek ve yardımda bulunabilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı ile birlikte içerisinde kışlık, hijyen paketi, bebek paketi, mutfak malzemesi, 550 gaz sobası, 9 bin 200 battaniyeden oluşan insani yardım malzemesi yüklü 66'ı TIR gönderdiklerini belirten Dede, "Baştan bu yana yardımlarını esirgemeyen Kral Selman Vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra Suriyelilere yardım konusunda çok daha güzel projeler gerçekleştirerek çalışmalarımız devam edecektir. Umut ederiz ki bu savaş bir an önce bitsin Suriyeli kardeşlerimiz huzura ve güvene kavuşsunlar. Süre içerisinde bizler de kardeşlik adına elimizden geldiğince çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Onların acılarını paylaşarak ve yalnızlıklarını hissettirmeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

cc6a9690-kopya.jpg

Huzurlu bir yaşam arzusu

Kral Selman Vakfı Sağlık Birimi Koordinatörü Süleyman Şıreyyağ, Suriye'deki iç savaşın sona ermesini ve halkın huzur ve güven içerisinde yaşamasını arzu ettiklerini belirterek, vakfı olarak yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan malzemeler İdlip merkez ve çadır kentler ile Halep, Hama, Lazkiye kırsalında halka dağıtılacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024