İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyelilerin dramı sürüyor, insani yardım artıyor
Hama'dan kaçışlar sürerken İHH ekipleri yardım ulaştırmaya devam ediyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 26.12.2012

Geçtiğimiz günlerde yapılan saldırılarda yüzlerce kişinin katledildiği Hama’dan kaçışlar sürüyor.

104 kişinin hayatını kaybettiği fırın saldırısının ardından, Suriyeliler Hatay’a kaçıyor. Son üç gün içerisinde bin 500 kişi Cilvegözü sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.

İHH, Hama’daki Bombardımandan Kaçan Ailelere Yardım Ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı birkaç gündür yoğun olarak bombardımana tutulan Hama’dan kaçıp Hatay merkez ve Reyhanlı ilçesine sığınan 250 kişilik gruba gıda dağıtımı yaptı.

Hama’daki saldırıların artmasıyla çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 200 kişinin, yanlarına bir şey alamadan Hatay’a sığındıklarının haber alınması üzerine, İHH ekipleri gece saat 23: 00 sularında harekete geçti.

Hatay masası ekipleri, henüz geleli iki saat olmayan sığınmacılara ilk olarak; ekmek, ton balığı, barbunya konserveleri ve bebek paketleri ulaştırdı. Her aileye birkaç günlük gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde dağıtım yapıldı.

Bir Odada 15 Bebek Yatıyor

Hatay masası ekiplerinin edindiği bilgiye göre 200 mazlum Suriyeli kamplarda yer kalmaması üzerine henüz inşaat halinde olan bir apartmana yerleşti.

Ekipler, yaşları 1 ile 2,5 arasında değişen 15 çocuğun tek bir odada kaldığı trajik manzaraya şahit oldu. Bebeklerin tamamı için süt ve bebe bisküvisinden oluşan paketler dağıtıldı.

Yardımları dağıtımlarla da kısıtlı kalmayan İHH ekipleri, üzerinden henüz savaş şokunu atlatamayan ailelere de psikolojik destek vererek moral vermeye çalıştı.

“Burayı bombalayabilirler mi?”

Dağıtım esnasında Suriyeli bir annenin İHH ekiplerine: ‘Burası gerçekten güvenli mi? Uçaklar burayı da bombalayabilirler mi?’ diye sorması, Esed’in sivil halka yönelik saldırılarının aileler üzerinde bıraktığı psikolojik etkiyi gözler önüne seriyor.

Yaklaşık 200 mağdur Suriyelinin barındığı 6 katlı inşaat halinde olan apartmana, önümüzdeki günlerde İHH Hatay masası ekipleri tarafından; kışlık kıyafet, battaniye, düzenli olarak gıda, temizlik ve bebek paketleri dağıtılacak.



[galeri-149]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024