İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'ye 139 TIR yardım
İdlib’te yaşanan krizle birlikte Türkiye sınırına yakın bölgelere göç eden Suriyelilere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 139 TIR’dan oluşan insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
Suriye 25.01.2018

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada Doğu Hama ve Güney İdlib'ten yaklaşık 250 bin kişinin Türkiye sınırına yakın bölgelere göç ettiğini, sivillere 139 TIR insani yardım malzemesinin dağıtıldığını belirtti.

whatsapp-image-2018-01-25-at-13.27.04.jpeg

Suriyeli ailelerin kurulan kamplara yerleştirilmeye devam edildiğini anlatan Tosun, şunları kaydetti: "Göç eden aileler için Türkiye sınırına yakın noktalara iki farklı kamp kurduk. Aynı zamanda düzenli olarak ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle gıda, barınma ve sağlık alanında ciddi ihtiyaçlar var. Bu ihtiyaçları hızlı bir şekilde gidermek için çaba gösteriyoruz. Göç dalgasının başlamasının ardından bir yardım seferberliği çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrı kısa sürede karşılık buldu. Battaniye, un, sünger yatak, çadır ve muhtelif malzemelerin yer aldığı 139 TIR insani yardım malzemesini ailelere ulaştırdık. Bu yardımlar Türkiye 'nin dört bir yanından geldi. Özellikle kısa sürede bu insani krizin kontrol altına alınabilmesi için destek veren bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz."

İHH İnsani Yardım savaşın ilk gününden itibaren bölgedeki yaşam mücadelesi veren ailelere yardımlarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

whatsapp-image-2018-01-25-at-13.27.06.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024