İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye’ye 2 yeni Kıyafet Dağıtım Merkezi
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’nin El Bab ilçesinde 8 bin, İdlib kentinde de ayda 2 bin kişinin istifade edebileceği 2 ayrı Kıyafet Dağıtım Merkezi’ni hizmete açtı.
Suriye 17.02.2018

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, El Bab ve İdlib’de iki ayrı Kıyafet Dağıtım Merkezi’ni Suriyelilerin hizmetine sundu. El Bab’da açılan merkezden ayda 8 bin kişi, İdlib’de ise ayda 2 bin kişi istifade edecek.

elbab.jpeg

“Cerablus’ta da açacağız”

El Bab’daki Kıyafet Dağıtım Merkezi, Kuveyt Beytü’z-Zekât Kurumu ortaklığıyla açıldı.

İHH Kilis Genel Koordinatörü Serkan Öktem, "İHH olarak bugün Bab'dayız. Kuveyt Beytü’z-Zekât Kurumu ile birlikte açılan ücretsiz kıyafet dağıtım merkezinin amacı, bölgedeki muhtaç insanların ihtiyaçlarını gidermektir" dedi. Önce yetimlere, sonra ihtiyaç sahibi sivillere yardımcı olmak istediklerini belirten Öktem, merkezden her ay yaklaşık 8 bin ailenin istifade edeceğini ifade etti.

Öktem, daha önce Azez'de aynı merkezi açtıklarını dile getirerek, "Şu anda Bab'da açıyoruz bir sonrakini Cerablus'ta açacağız. Bab'ın içerisinde buna benzer projeleri devam ettiriyoruz. Bir başka proje olarak da Bab’ın içerisinde 800 yetim aileye günlük olarak ekmek dağıtıyoruz" diye konuştu.

idlib.jpg

“Projeye yoğun ilgi var”

İdlib’deki Kıyafet Dağıtım Merkezi ise Gün Doğumu İnsani Yardım Derneği ile işbirliği yapılarak Akrabat ilçesinde hizmete açıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Medya Sorumlusu Selim Tosun, savaş mağduru sivillerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yeni bir hayır mağazasını daha hizmete açtıklarını belirterek, "İdlib kenti kırsalındaki Akrabat ilçesinde hizmete açtığımız bu mağazamızdan her hafta yaklaşık 500 kişi faydalanacak. Mağazaya gelenler kendilerine ayrılan kota miktarına göre diledikleri üründen alabilecekler" dedi. Mağazaların bölgedeki ihtiyaç sahipleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Selim Tosun, şöyle devam etti:

"Yardım ulaştırırken insanların rencide olmamasına ve gerçek anlamda ihtiyaçlarının giderilmesine dikkat ediyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerinin giyecekleri ürünleri kendilerinin seçebilecekleri bir sistem oluşturduk. Proje bölge insanı tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu projemizde İdlib'de insani yardım çalışmaları yürüten Gün Doğumu İnsani Yardım Derneği ile iş birliği yaptık. Onlara da desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz"

elbab2.jpeg

2011’den bu yana

İHH, mevcut durumun başladığı 2011'den bu yana Suriye'ye yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki tesislerinden koordine edilen Suriye çalışmalarında; gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek sağlanıyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

elbab3.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025