İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’ye 6 TIR yardım
İHH İnsani Yardım Dernekleri organizasyonunda Kütahya’dan 3, Trabzon’dan 2 ve Aksaray’dan da bir insani yardım TIR’ı savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere Suriye’ye gönderildi.
Suriye 14.02.2018

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, illerdeki İnsani Yardım Dernekleri (İYD) aracılığıyla Suriye’ye toplamda 6 TIR insani yardım gönderdi. Bu kapsamda Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği 3, Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği 2 ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği de bir TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye gönderdi.

kutahya.jpg

Kütahya'dan Suriyeli savaş mağdurlarına yardım

Kütahya'da "Kardeşini Ele Muhtaç Etme" kampanyası kapsamında Suriye'deki savaş mağdurları için toplanan 3 TIR yardım malzemesi, Zafer Meydanı’nda düzenlenen törenle bölgeye gönderildi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, birçok ilde olduğu gibi Kütahya'da da valiliğin öncülüğünde belediyenin destekleriyle yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi. Yaklaşık 4 yıl önce başlatılan kampanya kapsamında bölgeye 62 TIR yardım malzemesi gönderildiğini belirten Yenipazar, yardım olarak gönderilen iki TIR’da 26 ton un, bir TIR’da ise termos yüklü olduğunu kaydetti.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de dünyanın her yerine Türkiye'nin yardım elini uzattığını dile getirerek, "İnşallah orada yaşananlar yüzünden evlerini terk edip ülkemize sığınan insanlar, ordumuzun başarıya ulaşmasının ardından evlerine dönme imkanları bulacaklar" dedi.

trabzon.jpg

Trabzon'dan Suriye'deki sivillere meyve yardımı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı'nın destekleriyle, Trabzon Meyve ve Sebzeci Komisyoncuları Derneği tarafından tedarik edilen 2 TIR meyve, Trabzon İHH aracılığıyla Suriye'nin Azez kasabasındaki sivillere gönderilmek üzere yola çıktı.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, konuyla ilgili olarak Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdüğü Azez bölgesinde yaşayan sivillere ulaştırılmak üzere meyve gönderilmesine katkıda bulunduklarını aktardı. Altunbaş, bölgede yaşayan sivillerin geleceğinin Mehmetçiğin başarısına bağlı olduğunu belirtti.

Trabzon Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Ercan Şılbır da, “Bölgeye her türlü desteğimiz devam edecek” dedi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

aksaray.jpg

Aksaray'dan Suriyelilere bir TIR yardım malzemesi gönderildi

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde temin edilen ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklere atfedilen 25 ton un ve kıyafetin konulduğu TIR, Suriyelilere ulaştırılmak üzere Kilis'e gönderildi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, Cumartesi Pazarı'ndaki uğurlama töreninde, Suriyelilere yardım etmek amacıyla kampanya düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Bu yıl içinde üçüncü yardım TIR’ını bölgeye gönderdiklerini aktaran Özkan, şöyle konuştu:

"Gönderdiğimiz yardım TIR’ının özel bir durumu var. Yarısı Aksaraylı hayırseverlerin katkısıyla, diğer yarısı ise Türkiye'nin dört bir tarafından yapılan bağışlarla doldu. Şu an burada huzurlu, güvenli yaşam sürdürüyorsak Mehmetçiklerimiz sayesindedir. Biz de elimizden geldiğince desteğimizi sunmaya çalışıyoruz."

Konuşmanın ardından yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024