İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye’ye 6 TIR yardım
İHH İnsani Yardım Dernekleri organizasyonunda Kütahya’dan 3, Trabzon’dan 2 ve Aksaray’dan da bir insani yardım TIR’ı savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere Suriye’ye gönderildi.
Suriye 14.02.2018

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, illerdeki İnsani Yardım Dernekleri (İYD) aracılığıyla Suriye’ye toplamda 6 TIR insani yardım gönderdi. Bu kapsamda Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği 3, Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği 2 ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği de bir TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye gönderdi.

kutahya.jpg

Kütahya'dan Suriyeli savaş mağdurlarına yardım

Kütahya'da "Kardeşini Ele Muhtaç Etme" kampanyası kapsamında Suriye'deki savaş mağdurları için toplanan 3 TIR yardım malzemesi, Zafer Meydanı’nda düzenlenen törenle bölgeye gönderildi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, birçok ilde olduğu gibi Kütahya'da da valiliğin öncülüğünde belediyenin destekleriyle yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi. Yaklaşık 4 yıl önce başlatılan kampanya kapsamında bölgeye 62 TIR yardım malzemesi gönderildiğini belirten Yenipazar, yardım olarak gönderilen iki TIR’da 26 ton un, bir TIR’da ise termos yüklü olduğunu kaydetti.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de dünyanın her yerine Türkiye'nin yardım elini uzattığını dile getirerek, "İnşallah orada yaşananlar yüzünden evlerini terk edip ülkemize sığınan insanlar, ordumuzun başarıya ulaşmasının ardından evlerine dönme imkanları bulacaklar" dedi.

trabzon.jpg

Trabzon'dan Suriye'deki sivillere meyve yardımı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı'nın destekleriyle, Trabzon Meyve ve Sebzeci Komisyoncuları Derneği tarafından tedarik edilen 2 TIR meyve, Trabzon İHH aracılığıyla Suriye'nin Azez kasabasındaki sivillere gönderilmek üzere yola çıktı.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, konuyla ilgili olarak Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdüğü Azez bölgesinde yaşayan sivillere ulaştırılmak üzere meyve gönderilmesine katkıda bulunduklarını aktardı. Altunbaş, bölgede yaşayan sivillerin geleceğinin Mehmetçiğin başarısına bağlı olduğunu belirtti.

Trabzon Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Ercan Şılbır da, “Bölgeye her türlü desteğimiz devam edecek” dedi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

aksaray.jpg

Aksaray'dan Suriyelilere bir TIR yardım malzemesi gönderildi

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde temin edilen ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Mehmetçiklere atfedilen 25 ton un ve kıyafetin konulduğu TIR, Suriyelilere ulaştırılmak üzere Kilis'e gönderildi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, Cumartesi Pazarı'ndaki uğurlama töreninde, Suriyelilere yardım etmek amacıyla kampanya düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Bu yıl içinde üçüncü yardım TIR’ını bölgeye gönderdiklerini aktaran Özkan, şöyle konuştu:

"Gönderdiğimiz yardım TIR’ının özel bir durumu var. Yarısı Aksaraylı hayırseverlerin katkısıyla, diğer yarısı ise Türkiye'nin dört bir tarafından yapılan bağışlarla doldu. Şu an burada huzurlu, güvenli yaşam sürdürüyorsak Mehmetçiklerimiz sayesindedir. Biz de elimizden geldiğince desteğimizi sunmaya çalışıyoruz."

Konuşmanın ardından yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026