İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'ye Kilis'ten 22 yardım tırı daha giriş yaptı
"Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında toplanan insani yardımlar, 22 TIR'lık konvoyla Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.
Ortadoğu, Suriye 25.02.2013

İçinde İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 4 TIR'lık yardım malzemelerinin de bulunduğu konvoy yapılan tören sonrası Suriye'ye hareket etti.

Suriyelilerin işlemleri ile ilgili olarak Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Merkez Valisi Veysel Dalmaz yardımların gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, yardımların baskı ve şiddet altında kendi ihtiyacını gidermekte zorlanan Suriye halkına hayırlı olmasını diledi.

Suriye kriz masası kurulmalı

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay da Suriye'nin 20 milyon insanına yardım götürme noktasında artık Türkiye'nin sivil toplum örgütlerini aşan bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi. Sağlık ve insani yardım taleplerinin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Atalay, ''Burada bizim yapmamız gereken en önemli şey, İslam dünyasının Kızılay teşkilatları ve sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de acil bir şekilde insani yardım konferansında toplanması gerekiyor. Suriye kriz masasının bir an önce kurulması gerekiyor.'' dedi.

Konuşmaların ardından, kampanya kapsamında Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu İnsani Yardım Platformu'nun girişimleriyle toplanan insani yardımların yüklü olduğu 22 tır Suriye'ye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024