İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsveç gemisi Estelle Gazze’ye doğru yola çıktı
Gazze’ye yönelik İsrail ablukasını denizden kırmak amacıyla İsveç’ten yola çıkan Estelle adlı insani yardım gemisi gerekli izinleri tamamlayarak İtalya’nın La Spezia limanından Gazze’ye doğru yola koyuldu.
Filistin, Ortadoğu 04.10.2012

“Gazze ablukasına son ver!” sloganıyla yola çıkan geminin organizasyonunu yapan Ship to Gaza grubu, Estelle gemisinin İtalyan La Spezia limanından gerekli izinleri alarak Gazze’ye doğru yola çıkması üzerine yaptığı basın açıklamasında; İsrail Dış İşleri Bakanlığının gemideki aktivistlerin vatandaşı olduğu ülkelere vatandaşlarının Gazze’ye “yaklaşmalarını” önlemesi yönünde baskı yaptığı hatırlatıldı.

[video-272]

Yapılan basın açıklamasında böyle bir engellemenin Avrupa Birliği’nin en temel prensiplerinden biri olan hareket özgürlüğünü ihlal edeceği, Avrupa Birliği ülkelerinin böyle bir baskıya boyun eğerek kendi vatandaşlarının ve gemilerinin aleyhine bir tutum benimsemesinin kabul edilemeyeceği ifade edildi. Akivist grup, İtalyan yetkililerin baskılara rağmen 1 Ekim Pazartesi günü Estelle gemisinin yola çıkması için gerekli izinleri verdiğini belirtti.

[video-269] 

İsveç gemisi yola çıkmadan önce Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılması yönündeki sivil toplum iradesini ortaya koymak amacıyla bir imza kampanyası başlatmıştı.

[video-264]

Sadece birkaç gün içerisinde dünyanın her tarafından binlerce imzanın toplandığı kampanyanın geminin arkasındaki toplumsal ve politik desteği açıkça gösterdiğini belirten grup kendilerini destekleyen kişi ve kurumlardan geminin yoluna özgürce devam edebilmesi için de gereken duyarlılığı göstermelerini bekliyor.

[video-262] 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024