İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tanzanyadaki okullara 20 bin kitap
Tanzanyada faaliyet gösteren misyonerler halkın cehaletinden faydalanarak özellikle çocukları hıristiyanlaştırmaya çalışıyorlar. Tanzanya müftülüğünün ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile devrey
Afrika, Tanzanya 26.02.2009

Tanzanya’da yaşamını sürdüren Zehra Akyağ, ülkedeki misyonerlerin amaçlarına ulaşmak için kullandıkları yöntemlerle ilgili ilginç bir tespitte bulundu.

Misyonerlerin çocukları çikolatalarla kandırmaya çalıştığını anlatan Akyağ, şahit olduğu bir olayı şöyle anlattı: “Yuvalarda çocuklardan gözlerini kapatmalarını istiyorlar. Sonra çocukların önüne çikolata koyup, ‘Bu çikolatayı Hz. İsa size getirdi’ diyorlar. Çikolataları görüp sevinen çocuklara daha sonra tekrar gözlerini kapattırıyorlar ve hemen çikolataları topluyorlar. Sonra çocuklar gözlerini açtıklarında onlara, ‘Muhammed geldi ve çikolatalarınızı aldı’ diyorlar. Tabii çok sevdikleri çikolatayı önlerinden alan biri hakkında çocukların zihninde oluşan düşünceyi artık siz tahmin edin. Bu ve benzeri metotlarla ülkedeki tüm çocukların algısı tahrip ediliyor.”

Türkiyeli hayırseverler harekete geçti

Zehra Akyağ’dan bu olayı dinledikten sonra harekete geçen Türkiyeli hayırseverler, Tanzanya müftülüğü ve eğitim bakanının ihtiyaç duyduğu kitapları temin etti.

Türkiyeli hayırseverler, Tanzanya okullarında ihtiyaç duyulan 20 bin kitabı İstanbul’da bastı. Hazırlanan kitaplar vakfımız tarafından ülkeye götürülerek Tanzanya ve Zenzibar müftülüklerine teslim edildi.

Kitapların yanı sıra tekerlekli sandalyeler, muhtaç insanlar için bağışlanan elbiselik kumaşlar ve hanımlara ait bir kurumun faaliyetlerinde kullanılmak üzere sanayi tipi dikiş makineleri de teslim edildi. Teslim törenlerine Zanzibar Adalet Bakanı, Müftü ve Eğitim Bakanı da katıldı.

Kitapları bölgeye götüren Vakfımız Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, “Tanzanya, ekvator çizgisinde tropikal iklime sahip bir ülke. Tanzanya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı Müslüman. Ancak Afrika’nın tüm ülkelerinde olduğu gibi burada da misyonerlik çalışmaları çok yaygın. Misyonerlerin öncelikli hedefi ise çocuklar. Bu hedef doğrultusunda eğitim alanını çalışmaları için fırsat olarak görüp kurdukları eğitim kurumları ile bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024