İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tanzanyadaki okullara 20 bin kitap
Tanzanyada faaliyet gösteren misyonerler halkın cehaletinden faydalanarak özellikle çocukları hıristiyanlaştırmaya çalışıyorlar. Tanzanya müftülüğünün ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile devrey
Afrika, Tanzanya 26.02.2009

Tanzanya’da yaşamını sürdüren Zehra Akyağ, ülkedeki misyonerlerin amaçlarına ulaşmak için kullandıkları yöntemlerle ilgili ilginç bir tespitte bulundu.

Misyonerlerin çocukları çikolatalarla kandırmaya çalıştığını anlatan Akyağ, şahit olduğu bir olayı şöyle anlattı: “Yuvalarda çocuklardan gözlerini kapatmalarını istiyorlar. Sonra çocukların önüne çikolata koyup, ‘Bu çikolatayı Hz. İsa size getirdi’ diyorlar. Çikolataları görüp sevinen çocuklara daha sonra tekrar gözlerini kapattırıyorlar ve hemen çikolataları topluyorlar. Sonra çocuklar gözlerini açtıklarında onlara, ‘Muhammed geldi ve çikolatalarınızı aldı’ diyorlar. Tabii çok sevdikleri çikolatayı önlerinden alan biri hakkında çocukların zihninde oluşan düşünceyi artık siz tahmin edin. Bu ve benzeri metotlarla ülkedeki tüm çocukların algısı tahrip ediliyor.”

Türkiyeli hayırseverler harekete geçti

Zehra Akyağ’dan bu olayı dinledikten sonra harekete geçen Türkiyeli hayırseverler, Tanzanya müftülüğü ve eğitim bakanının ihtiyaç duyduğu kitapları temin etti.

Türkiyeli hayırseverler, Tanzanya okullarında ihtiyaç duyulan 20 bin kitabı İstanbul’da bastı. Hazırlanan kitaplar vakfımız tarafından ülkeye götürülerek Tanzanya ve Zenzibar müftülüklerine teslim edildi.

Kitapların yanı sıra tekerlekli sandalyeler, muhtaç insanlar için bağışlanan elbiselik kumaşlar ve hanımlara ait bir kurumun faaliyetlerinde kullanılmak üzere sanayi tipi dikiş makineleri de teslim edildi. Teslim törenlerine Zanzibar Adalet Bakanı, Müftü ve Eğitim Bakanı da katıldı.

Kitapları bölgeye götüren Vakfımız Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, “Tanzanya, ekvator çizgisinde tropikal iklime sahip bir ülke. Tanzanya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı Müslüman. Ancak Afrika’nın tüm ülkelerinde olduğu gibi burada da misyonerlik çalışmaları çok yaygın. Misyonerlerin öncelikli hedefi ise çocuklar. Bu hedef doğrultusunda eğitim alanını çalışmaları için fırsat olarak görüp kurdukları eğitim kurumları ile bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025