İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tanzanya’daki yetimlerin yüzü Türkiye ile gülüyor
İHH 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Darüsselam'da ve Zanzibar'da yetimlerle buluştu.
28.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da yaşayan yüzlerce yetimle bir araya geldi.

Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında ülkeyi ziyaret eden İHH ekibi, Darüsselam şehrinde ve Zanzibar Adası'ndaki yetimler ve aileleri için bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

Zanzibar'daki Faruk Aktaş Okulunda yeni bir kütüphanenin açılışını yapan ekip, daha sonra yetim ailelerine adak ve akika kurbanı eti ve kumanya dağıtımı yaptı.

Adadaki 500 çocuk için Zanzibar Oyun Parkında düzenlenen yetim buluşmasında ise çocuklar gün boyu lunaparkın tadını çıkararak oyun oynadı.

Ekipte yer alan İHH Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ankara Temsilcisi Mukadder Tanok Kırbaş, YDG kapsamındaki projelerin Türk halkının büyük desteğini aldığını söyleyerek “Halkımızdan Allah razı olsun. Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin de buradaki çocuklara bin 550 tişört gönderdi, kendisine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tanzanya'ya gelen İHH ekibi ayrıca ülkedeki yetim ailelerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

img_3329.jpg

“Çocukların hayatları değişti”

İHH'nın ülkedeki partnerlerinden Müzdelife Vakfının Genel Sekreteri Faruk Hamis de 2010'dan bu yana Tanzanya'da YDG faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek İHH'nın ülke genelinde yaklaşık 900 çocuğa düzenli destek sağladığını anlattı.

Hamis, “Sponsorluk programıyla çocukların hayatları çok değişti, artık okula gidebiliyorlar” dedi.

YETİMLERE DESTEK OLUN

img_3387.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024