İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tel Abyad ve Rasulayn’a buğday tohumu desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Tel Abyad ve Rasulayn’daki yüzlerce çiftçiye, 2021 Tarım Destekleme Projesi kapsamında sertifikalı buğday tohumu yardımı yaptı.
Suriye 09.12.2021


İHH Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yüce, yaptığı açıklamada, 2020-2021 sezonunda bölgeyi vuran kuraklık nedeniyle Tel Abyad ve Rasulayn'da 20 dönümün altındaki alanda tarımla uğraşan çiftçilere, ekmeklik buğday tohumu dağıtıldığını belirtti.

Yüce, Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki üreticinin ambarında, geçen yılki kuraklık nedeniyle bu yıl ekecek tohumunun olmadığını ifade etti.

4.jpeg

En zor durumdaki çiftçilere dağıtıldı

Yüce, her iki ilçeden en zor durumda olan çiftçilerin belirlendiğini belirterek, "Tüm bölgedeki çiftçilere sertifikalı tohum dağıtımı yapıyoruz. Dağıtım öncesinde, bölgede tohum yenileme çalışması yaptık. Aynı tohumlar kullanıldığı için ciddi yozlaşma gördük. Bu yozlaşma verimi çok düşürmüş durumda." dedi.

Bölgede adaptasyon çalışmaları yapıldığına değinen Özgür Yüce, bölgenin toprağına ve havasına uygun buğday tohumu dağıtımının yapıldığını aktardı.

Azez, Bab ve Cerablus’ta da dağıtılacak

Yüce, Azez ilçesindeki üniversitenin ziraat fakültesinde yapılan adaptasyon çalışmaları sonucunda, Azez, Bab ve Cerablus'ta farklı çeşitlerde tohum dağıtılacağını söyledi. Yüce, sertifikalı buğday tohumu ile çiftçilerin daha iyi sonuçlar almasını ümit ettiğini dile getirdi.

2-.jpeg

"Yeni tohumlardan verimli mahsul ümit ediyoruz"

Tel Abyadlı çiftçi İbrahim Hamdo, yaklaşık 20 dönümlük tarlası için ekmeklik sertifikalı buğday tohumu teslim aldığını söyledi.

Yıllar geçtikçe ellerindeki tohumun tarım için kullanılmaz hale geldiğini belirten Hamdo, bir dönüm tarladan sadece 300 kilogram buğday alabildiğini söyledi.

Hamdo, "Aldığımız tohumlar sayesinde her dönümden 500-600 kilogram arasında verim bekliyoruz. Yeni tohumlardan verimli mahsul ümit ediyoruz." diye konuştu.


Hamdo, kendisi ve Tel Abyadlı çiftçiler adına Türkiye’deki hayırseverlere teşekkür etti.

3-.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024