İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Onbinler Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüdü
Mavi Marmara saldırısının 4'üncü yılında onbinlerce kişi İsrail'i protesto etti İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Allah nasip etti, İsrail'in sırtını yere getirdik" dedi.
Filistin, Filistin-Gazze 01.06.2014

[videoGaleri-456]

Mavi Marmara gemisi 4 yıl önce Filistin'e yardım için yola çıkmıştı. İsrail askerleri tarafından yapılan saldırı sonucu 10 kişi şehit olmuştu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara olayının 4'üncü yılında onbinlerce kişi Sultanahmet Meydanı’na toplandı.

[videoGaleri-459]

İkindi namazının ardından, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın da katılmasıyla 18.00'de yürüyüş başladı. Sultanahmet Meydanı'ndan hareket eden binlerce kişi, tramvay yolunu takip ederek Gülhane'ye geldi. Buradan, Cağaloğlu yönüne dönen kalabalık, "Mavi Marmara, Kudüs'ün özgürlük projesidir", "Kudüs'ün yolu Şam'dan geçer", "İstanbul'u fetheden gemiler, Gazze'yi de fethedecek", "Özgürlüğe yürüyoruz" ve "Mescid-i Aksa, onurumuzdur" pankartları ve Filistin direnişinin simgesi, Naci Ali'nin karikatürü "Hanzala"nın resimlerini taşıyarak sahil yolundan Sarayburnu'na ulaştı.
[videoGaleri-457]
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Sizlere bir müjde vereyim. Allah nasip etti, İsrail'in sırtını yere getirdik. Allah'a şükürler olsun. Herkes diyordu ki, 'İsrail yargılanamaz. Bunlar çocukları vurduğu zaman yargılanamaz, kadınları vurduğu zaman yargılanamaz' dediler. Türkiye mahkemelerinde dava açtığımız zaman İsrail ve buradaki yandaşları bize dediler ki, 'bu bir tiyatrodur' dayandık, sabrettik, kazandık ve tiyatroyu onlara gösterdik. Yakalama kararı, tutuklama kararı çıkardık. Ben buradan sesleniyorum. Ey Siyonistler, tiyatro diyorsunuz da niçin panikle korkarak, telaşla İnterpol'a başvuruyorsun da diyorsun ki 'aman ha bu kararı yürürlüğe koyma' hani tiyatroydu. Türkiye'deki cesur yargıçları, cesur savcıları da tebrik ediyorum. Bir alkışta onlara" diye konuştu.

"31 Mayıs Siyonist Karşıtları Günü"

31 Mayıs’ı “Siyonist Karşıtları Gününü" ilan eden Bülent Yıldırım, İsrail'e şöyle seslendi; " Ey İsrail, artık sahilde vurduğun çocuklarla mücadele etmeyeceksin. Babasının yanıda vurduğun Muhammed'le mücadele etmeyeceksin. Paris'te, İstanbul'da, Diyarbakır'da Siyonizmle mücadele edenleri göreceksin.

[videoGaleri-463]

Bülent Yıldırım, konuşmasının ardından meydanı dolduran binlerce insana şu yemini ettirdi;

"Düşmanım bana ne yapabilir ki, ben cenneti yüreğimde taşıyorum.

Sürgün edilmem seyahat,

Hapsedilmem halvet,

Öldürülmem ise şehadettir"

Mavi Marmara gemisinin demirli bulunduğu sahilde düzenlenen etkinliğe Kur'an-ı Kerim okunarak başladı.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka ile Özgürlük Filosu'nu anlatan sinevizyon gösterisinin yer aldığı programa, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Mavi Marmara saldırısında şehit olanların anıldığı akşamda duygulu anlar yaşanırken, onbinlerce kişi programın bitmesiyle sessizce dağıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024