İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de tansiyon yükseliyor
İsrail’in Gazze’nin Secai’ye kentine düzenlediği son saldırıda aynı aileden 3’ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybetmesi bölgede tansiyonu yeniden yükseltti. Gazze’deki bütün kurumlar olası bir İsrail sald
Filistin, Ortadoğu 23.03.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Bürosu Temsilcisi Mehmet Kaya, yeni bir savaşın kapıda olduğunu belirtti. Bölgede tansiyonun her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken Kaya, İsrail’in son zamanlarda gerginliği yükselten, savaşı tahrik eden saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Son İsrail saldırısında aynı aileden 3 çocuğun hayatını kaybettiğini bildiren Kaya, “Hamas hükümeti bu saldırının karşılıksız kalmayacağını açıkladı. İki taraftan da sürekli yeni açıklamalar yapılıyor. Bölge yeni bir savaşa sürüklenebilir” dedi.

Refah Sınır Kapısı ticarete kapalı

Mısır’da Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra Refah Sınır Kapısı’nda giriş çıkışlara izin verildiğini kaydeden Mehmet Kaya, ticari faaliyetlerin ise yine tünellerden yapıldığını ifade etti.

Kaya, “Filistinliler artık daha rahat bir şekilde Mısır tarafına geçiyorlar. Daha önce Mısır tarafına geçenler direkt başkent Kahire’deki havalimanına yönlendiriliyordu. Mısır’ın başka bölgelerine gitmeleri yasaktı. Ancak şimdi 72 saat süreleri var. Bu süre içerisinde Mısır’da istedikleri bölgeye gidebiliyorlar. Refah Sınır Kapısı giriş çıkışlara açık. Ancak ticari faaliyetlere halen kapalı. Gazze’nin yeniden onarımı için inşaat malzemelerine ihtiyaç var. Hamas hükümeti savaşta evini kaybeden aileler için 1000 konut inşa etmeyi planlıyor. Hatta ilk konutların temeli atıldı. Bu inşaatların hızlı bir şekilde tamamlanması için Refah Sınır Kapısı’nın tamamen açılması bekleniyor” diye konuştu.

Arap ülkelerindeki halk isyanlarıyla ilgili Gazze halkının ağırlıklı olarak Mısır’la ilgilendiğini belirten Kaya, “Çünkü Mısır’daki durum direkt Gazze’nin geleceğini de etkiliyor” şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024