İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tenzile Erdoğan İHL öğrencilerinden Suriye’ye 1 TIR un
Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileri, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere 1 TIR gönderdi.
Suriye 24.12.2016

2016-2017 eğitim-öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde de olanca hızıyla başladı. Okul eğitim- öğretim faaliyetlerinin yanında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübü altında faaliyetlerine geçen sene olduğu gibi hız kesmeden devam ediyor. Öğrenci, öğretmen ve velilerin oluşturduğu kulüp, son olarak Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında toplanan un dolu TIR düzenlenen törenle dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Törende konuşan Okul Müdürü Duran Cankatar “Biz mazlum bir peygamberin ümmetiyiz ve bu ümmeti mazlum bırakmamak adına elimizden geleni yapmaya mecburuz. Bugün harçlıklarımızı en hayırlı yolda harcamanın tam zamanıdır” diyerek öğrencileri hayırda yarışmaya teşvik etti.

img_1645.jpg

Sadece un kampanyası ile yetinmeyen kulüp, battaniye ve kışlık kıyafet ihtiyacını karşılamak için okul müdürü Duran Cankatar’ın desteğiyle okulda seferberlik ilan etti.

İHH’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini de yürüten kulüp, tüm dünyadan farklı ülkelerde bulunan 70 yetim kardeşine de sahip çıkıyor. Her ay düzenli olarak ve gönüllük esası çerçevesinde bu hayır faaliyeti devam ediyor.

Ayrıca öğrenciler Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde bulunan öğrenci arkadaşlarına giyim, gıda ve kitap noktasında el uzatıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’de yaşayan 16 bin 400 yetime İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bayramlık kıyafet hediye edildi.
15.06.2024
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.
24.04.2024
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024