İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kamuoyu Duyurusu | “Terörsüz Türkiye ve Bölge" için atılan adımları destekliyoruz
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin girişimleriyle başlatılan “Terörsüz Türkiye ve Bölge” hedefi kapsamında atılan adımları destekliyor ve gelinen aşamayı çok değerli buluyoruz.
07.03.2025

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, kuruluşumuzdan bu yana Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yürüttüğümüz insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra Kürt meselesinin çözümü için de büyük çaba gösterdik. Bugün birlikteliğin öneminin ve çözümün konuşulduğu bir döneme kavuşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bu yeni dönemde, çözümün ve barışın sağlanması için herkesin çaba göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Kürt sorununun çözümüne katkı sunma hedefiyle bugüne kadar çok sayıda toplantı yaptık, çeşitli raporlar hazırladık. İnsani diplomasi alanındaki faaliyetlerimizle devamlı olarak Doğu, Güney Doğu bölgelerimizde ve yurt dışında alimler, kanaat önderleri, akademisyenler, STK’lar ve toplumun farklı kesimleri ile çeşitli toplantı ve görüşmeler yaparak çözüm çabalarına destek vermeye gayret ettik. Bu kapsamda Diyarbakır’da geniş katılımla 2015 yılında bir sempozyum ve 2025 yılında da bir çalıştay düzenledik. Dünyadaki benzer sorunları yaşayan toplumların barış süreçlerine katkı sağladığımız gibi, tüm bu tecrübeler ışığında Kürt meselesinin toplumumuzun talepleri doğrultusunda sağlıklı bir çözüme kavuşması için tüm teşkilatlarımız ile her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.

Kürt meselesi, Türkiye başta olmak üzere, Ortadoğu’nun en önemli meselelerinden biri durumundadır. İHH olarak kuruluşumuzdan beri, Türkiye’nin köklü meselelerinden olan Kürt meselesinin kardeşlik hukuku çerçevesinde çözülmesini arzuladık. Ortadoğu’da da Türk, Kürt, Arap ve Fars birlikteliğinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bugünlerde Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve İsrail’in Filistin, Lübnan, İran, Yemen ve Suriye’ye yönelik yoğun saldırıları bize Kürt meselesinin çözümünün ne kadar önemli olduğunu bir kere daha göstermektedir. Ortadoğu’da ülkelerin iç barışı sağlamaları ve komşularıyla barış ortamını inşa etmeleri bölge ülkelerinin ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimlerine çok büyük katkılar sunacaktır.

Yüzyıllardır dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri farklı toplulukların barış ve huzur içinde yaşadığı bu coğrafyanın birlik ve beraberlikle huzur bulduğunu biliyoruz. Bütün sorunlarımızı konuşarak rahatlıkla çözebileceğimize inanıyoruz. Bu coğrafyanın birlikteliğine sunulacak her türlü katkıyı sonuna kadar desteklediğimizi, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu da almaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin girişimleriyle başlatılan “Terörsüz Türkiye ve Bölge” hedefi kapsamında atılan adımları destekliyor ve gelinen aşamayı çok değerli buluyoruz.

Ülkemizde Kürt meselesinin çözümü ve terörün sona ermesi için atılan adımları çok kıymetli görüyoruz. Bu süreçte toplumun birlikteliğini sağlamak için siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına, akademisyenlere, kanaat önderlerine, sanatçılara ve tüm karar vericilere büyük görevler düşmektedir.

Ülkemizde son dönemlerde oluşan bu olumlu havayı kalıcı bir birlikteliğe dönüştürmenin yolu, kapsamlı bir toplumsal barıştan geçer. Kürt meselesi ile ilgili yapılacak çalışmalar, menfaat beklentilerine malzeme edilmeden toplumun bütününü kapsayacak şekilde yürütülmelidir.

Türkiye’de ve Ortadoğu’da Kürt meselesinin çözümünü, ülkemiz ve İslam ümmeti için çok kıymetli buluyoruz. Bu birliktelik, aynı zamanda İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesinin önünü açacak en önemli adımlardan biri olacaktır. Ülkemizde barış ve kardeşliğin hak ve hukuk çerçevesinde sağlanması, topluma sosyoekonomik olarak büyük katkılar sağlayacağı gibi uluslararası arenada da daha güçlü hareket edilebilmesi adına tarihi bir fırsat olacaktır.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sudan’da iç savaş derinleşiyor: Al-Fasher Hızlı Destek Kuvvetleri’nin kontrolünde
Sudan’da iç savaş derinleşiyor: Al-Fasher Hızlı Destek Kuvvetleri’nin kontrolünde
Sudan’da, Sudan Silahlı Kuvvetleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında 15 Nisan 2023 yılında başlayan iç savaş devam ediyor. Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), 560 günden fazla süredir abluka altında tuttukları Kuzey Darfur’da bulunan Al-Fasher bölgesini ele geçirdi.
31.10.2025
İHH’dan 3 ildeki çiftçilere 25 bin fidan desteği
İHH’dan 3 ildeki çiftçilere 25 bin fidan desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılında orman yangınlarının yaşandığı İzmir, Aydın ve Denizli’deki çiftçilere zeytin fidanı desteği veriyor. Uygulanan projenin ilk etabında İzmir’de 3 bin 500 fidan dikimi yapılırken, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde üç ilde yapılacak dağıtımlarla toplam sayının 25 bine çıkarılması hedefleniyor. Projenin devamlı hale getirilerek ağaçlandırma çalışmalarına destek olunması planlanıyor.
31.10.2025
CZN Burak, Muş’ta Miniklerle Buluştu ve Hediyeler Dağıttı
CZN Burak, Muş’ta Miniklerle Buluştu ve Hediyeler Dağıttı
CZN Burak, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonuyla Muş’ta çocuklarla bir araya geldi. Bahçe İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, oyunlar oynandı ve keyifli anlar yaşandı.
30.10.2025