İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tes-İş çalışanlarından Somali’ye yardım
Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Yönetim Kurulu üyeleri, vakfımıza bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Tes-İş çalışanlarının kendi aralarında başlattıkları Somali’ye yardım kampan
Afrika, Somali 16.08.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı, açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali’deki çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye yardım göndermek isteyen bağışçılarımız da adeta Somali için seferber olmuş durumda. Somali’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayan Tes-İş çalışanları da aralarında topladıkları 107 bin TL’yi vakfımız aracılığıyla bölgeye gönderecek.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Teş iş ziyaretinde, İHH’nın Somali’deki çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve partner kurum Zemzem Foundation ile birlikte yardım organizasyonları gerçekleştirdiklerini, sadece Mogadişu’ya değil Somali geneline ulaşabildiklerini ve bölgede kalıcı projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yıldırım  “Tes-İş İstanbul 3 No’lu Şubesi daha önce de afetlerde benzeri çalışmalarda bulunmuştu. Şimdi de Somali’de yaşananlara duyarsız kalmadılar, harekete geçtiler.” diye konuştu ve Tes-İş çalışanlarına bu anlamlı davranışlarından ötürü teşekkür etti.

Tes–İş İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özil, düzenlenen basın toplantısıyla topladıkları 107 bin TL’yi İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a takdim etti. Özil, daha önce Filistin halkına ve Pakistan’daki afetzedelere de yardım gönderdiklerini belirtirken, Tes-İş çalışanlarına da teşekkürler etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024