İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şam Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde kurduğu Uluslararası Şam Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.
14.10.2019

2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete giren İHH Uluslararası Şam Üniversitesi, zorlu savaş şartlarına rağmen ilk mezunlarını verdi. Suriye savaşının başlamasının ardından; bölgede kurulan ilk üniversitede eğitim gören 57 öğrenci, mezun olmaya hak kazandı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Şam Üniversitesi Rektörü İzeddin El Kaddur, “Buradaki tüm arkadaşlarımızla 3 yıldır durmadan tüm zorluklara rağmen bugünün hayalini kurarak çalıştık. Çok şükür, bugün bu hedefimize ulaşarak 57 öğrencimizi mezun ettik” dedi. Bugüne ulaşılmasında büyük emeği olan Türkiye halkına sonsuz teşekkür eden Kaddur, şöyle konuştu:

izeddin-el-kaddur.jpg

“Mezun olan kardeşlerim, 3 senedir verdiğiniz emekleriniz boşa çıkmadı. Bundan sonra gerçek hayat başlıyor. Sizlere tavsiyem her zaman doğruluk ve dürüstlükten vazgeçmeyin. Aldığınız eğitim size verilen emanettir. Bu emaneti gelecek nesillere taşımanız sizin birincil görevinizdir. Ayrıca öğrenmenin yaşı yoktur. İlim sınırsızdır ve öğrenmeye devam edin çünkü eğitim sonsuz bir deryadır.”

muhammed-hanefi-kutluoglu.jpg

“Savaş insan kaynaklarını da yok etmekte”

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Muhammed Hanefi Kutluoğlu da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz üzere savaş memleketin sadece fiziki yapısını değil aynı zamanda insan kaynaklarına da ciddi manada zarar veriyor. Uzun vadede bu memleketin geleceğini imar noktasında ne yapabilir düşüncesinden hareketle böyle bir üniversitenin kurulmasına karar vermiştik” dedi. 2015’te temelini atmaya başladığını ifade eden Muhammed Hanefi Kutluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2016 senesinde ise fiili olarak eğitime başladık. Allah’ın izniyle bu sene ilk mezunlarımızı verdik. Dört tane fakültemiz var. Yalnız mühendislik fakültesindeki öğrenciler önümüzdeki sene mezun olacak. Normalde bildiğiniz üzere bu fakülteler 4'er yıllık fakülteler olmakla birlikte mühendislik fakültesi dışında ilahiyat, hukuk, iktisat, işletme ve siyasi bilimler fakültesini biz 3 yılda tamamladık. Önümüzdeki sene mühendislik fakültesini mezun edeceğiz. Fakültemizde resmi olarak kayıtlı bulunan talebe sayımız 1026 olmakla birlikte, malum savaş ortamı çeşitli sıkıntılar olduğundan dolayı sene sonunda imtihan olan öğrenci sayımız 750 civarlarında. Ve bugün Elhamdülillah ilk mezunlarımızı verdik.”

mustafa-el-mustafa.jpg

Üniversitenin en yaşlı mezunu

Şam Üniversitesi’nin en yaşlı mezunu 55 yaşındaki Mustafa El Mustafa ise öğrenmenin yaşı olmadığını belirtti. Kampta ailesiyle yaşayan El Mustafa, “Bu üniversitenin temeli atıldığını duyduğumda büyük bir heyecan duymuştum. Küçükken kurduğum hayalimi gerçekleştirmek için harekete geçmiştim. İlk etapta çevremde olumlu ve olumsuz birçok yorum almıştım. Ama ben bu hayalimi gerçekleştirmek için çok çaba gösterdim. Çok şükür bu hayalime bugün kavuştum. Buna katkı sağlayan herkese ve İHH’ya teşekkür ederim.”

Programın sonunda mezun olan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023