İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnsani diplomasinin büyük başarısı
Adem Özköse ve Hamit Coşkun İHH'nın girişimleriyle serbest bırakıldı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 12.05.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yürüttüğü insani diplomasi büyük bir başarıya imza attı. Belgesel çekimi için gittikleri Suriye’de tutuklanan ve 57 gün boyunca kendilerinden haber alınamayan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’a İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın başında olduğu insani diplomasi heyeti ulaştı.

Yapılan uzun görüşmelerin ardından gazeteciler serbest bırakıldı. Suriye’den Tahran’a getirilen gazeteciler burada da ilk olarak İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile görüştüler. Gazeteciler en kısa süre içerisinde ailelerine ve sevenlerine kavuşacaklar.

Suriye’de yaşanan olayları kamuoyuna duyurmak için bölgeye giden gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’dan yaklaşık 2 ay haber alınamadı. İHH ve Mazlumder tarafından oluşturulan insani diplomasi heyeti gazetecileri bulmak için yoğun bir çalışmaya giriştiler. Görüşmeler sonucunda insani diplomasi heyeti 58 gün sonra Adem Özköse ve Hamit Coşkun’u Şam’daki bir cezaevinde buldu.

Yapılan görüşmelerin ardından Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un serbest bırakılması için mutabakat sağlandı.

Gazetecilerin serbest bırakılmasının ardından gazeteciler uçak ile Suriye’den Tahran’a getirildiler. İHH Başkanı Bülent Yıldırım burada gazeteciler ve gazetecilerin aileleri ile birlikte yemek yiyip hasret giderdiler.

***

Suriye'ye gittikten sonra haftalarca kendilerinden haber alınamayan ve bir süre önce serbest bırakılan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun İstanbul'a geldi.

Yaklaşık iki aydır rehin tutulan Gazeteci Adem Özköse ile Kameraman Hamit Coşkun, geçtiğimiz günlerde İran’ın başkenti Tahran’a götürülmüştü. Gazeteciler, saat 00.30'da özel uçakla Atatürk Havalimanı'na gelerek burada yapılan basın açıklamasının ardından dışarıda kendilerini bekleyen sevenleriyle hasret giderdiler. 

Gazeteci Adem Özköse, orada kendi hayatlarının belgeselini çektiklerini, ayrı ayrı hücrelerde kaldıklarını belirterek, "Hayatımızın en güzel belgeselini çektik. Ve senaryoların en güzelini Allah yazdı" dedi.

Hamit Coşkun, zor günler yaşadıklarını anlatarak, "Hücrede iken Adem abinin yaşayıp yaşamadığını bilmiyordum. Özgürlük dünyanın en güzel şeyi. Allah tüm mazlumlara özgürlük nasip etsin. Bizim için gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Adem Özköse, İHH'nın yoğun gayreti ve yürüttüğü diploması ile işkence görmediklerini ve bugün sağ salim döndüklerini anlattı. Özköse,"Ben hafızlığımı tekrarladım. Hamit de 6 defa hatim yapmış" şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023