İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
On binler Kudüs için meydanlarda!
Kudüs sevdalıları, Siyonist ve emperyalistlerin Kudüs üzerindeki planlarına sessiz kalmamak için yurdun dört bir yanında meydanlarda buluştu. İstanbul’daki buluşma noktası Fatih Camii oldu.
Filistin 08.12.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu’daki tüm illerdeki İnsani Yardım Dernekleri ve Memur-Sen, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolunda attığı adımlarına karşı tüm Türkiye’de Cuma namazı sonrası “Kudüs Cuma’sı” adıyla basın açıklaması yaptı ve atılan adımları protesto etti.

İstanbul’daki buluşma noktası Fatih Camii oldu. Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrasında on binleri bulan Kudüs sevdalısı on binler, Saraçhane Parkı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca İsrail ve ABD’ye öfke dile getirildi ve çeşitli sloganlar atıldı. Saraçhane Parkı’nda buluşan kalabalığa çeşitli siyasiler ve STK liderleri hitap etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği yürüyüşe; Memur-Sen, AGD, TGTV, Özgür-Der, Mavi Marmara Derneği, Sadakataşı Derneği, Siyer Vakfı, AKDAV, İMH, Erbakan Vakfı, Sosyal Doku Vakfı,  Akabe Vakfı, Ümran Araştırma Kültür Merkezi, Medeniyet Vakfı ve İslam Dünyası STK’ları Birliği destek verdi. Yürüyüşü ayrıca siyasi partilerden; AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hür Dava Partisi destekledi.

on-binler-kudus-icin-meydanlarda-4.jpg

“Kahrolsun demekle zalimler kahrolmuyor”

Kürsüye ilk olarak İstanbul Platformu adına Ümran Araştırma Kültür Merkezi Başkanı Şemsettin Özdemir çıktı. Özdemir, “Endülüs ve Osmanlı’yı aramızdaki ihtilaflar nedeniyle kaybettik” dedi. İşte Özdemir’in açıklamaları:

“Zor günlerden geçerken, yaşadığımız acılara yeni acılar ekleniyor. Yeni alınan karar daha öncekilerin uygulamaya koyulmasını amaçlıyor. Şeytanın bile aklına gelmeyen kararlarla Kudüs, siyonistlerin merkezi yapılmak isteniyor. Ne acıdır ki bu açık savaş ilanını daha önceden öngöremediğimiz için Suriye’yi ve Filistin’i perişan ettiler. Zalimler ne yazık ki kahrolsun demekle kahrolmuyor. Biz Endülüs’ü ve Osmanlı’yı Müslümanlar arasındaki ihtilaflar nedeniyle kaybettik. İsrail ve Amerika’ya lanet okurken aramızdaki dostluk bağlarını da geliştirmeyi unutmayalım.”

levent-uslu.jpg

“Sürekli teyakkuz halinde olmalıyız”

Daha sonra ise sözü Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu aldı. Uslu, “Bağımsız Filistin davasının sonuna kadar yanındayız” açıklamasında bulunarak şunları söyledi:

“Bugünlerde her alanda saldırı var. ABD Başkanı Donald Tramp’ın aldığı karar utanç vesikasıdır ve bizim için paçavradan ibarettir. Kudüs hayati önemdedir ve sahip çıkılmalıdır. ABD’nin politikası açıktır: İktidarını sürdürebilmek için sürekli kaos üretmektedir. Kudüs, Bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Kudüs için söylenen her söz değerlidir. Lakin yetmez. O nedenle sürekli teyakkuz halinde olmalı ve 15 Temmuz ruhunu harekete geçirmeliyiz. Bu mesele sadece Müslümanların meselesi değildir. Eğer Kudüs düşerse dünyanın bütün başkentleri huzur bulmayacaktır. Kudüs Müslümanlara emanettir ve bugün emanete sahip çıkma günüdür.”

bulent-yildirim.jpeg

“Mescid’i Aksa’da namaz kılana kadar yürüyüşümüzü devam ettiririz”

“Gerekirse Kudüs’e gitmeye, canımızı vermeye günlerce yürümeye hazır mıyız?” diyerek sözlerine başlayan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Tramp’ın kararını ‘akılsızca’ olarak niteledi ve şöyle konuştu:

Yılardır İslam Dünyası’na ABD’nin ‘Büyük Şeytan’ olduğunu anlatamıyorduk. Ben Tramp’a teşekkür ediyorum. Bu gerçeği bütün dünyaya haykırmış oldu. Sen kimsin ki İslam Dünyası’nı tehdit ediyorsun! Tükürüğümüzle boğarız seni! Tramp, akılsızca bir kararla, sanki herkes Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak görmek istiyormuşçasına bu kararı aldı.

Mesele Kudüs olunca tüm STK’lar bir araya geldi. Tramp’ın akılsızca attığı bu imzadan sonra İslam Birliği’nin kuruluşu süreci hızlanacaktır, göreceksiniz. Çarşamba günü İslam İşbirliği Toplantı toplanacak. Oradan çıkan karara tüm İslam ülkeleri sahip çıkmak zorunda kalacak. Çünkü Kudüs için çocuklar, gençler ve kadınlar ayakta.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu 2002 de Cenin Katliamı olduğunda İHH’yı ziyaret etmişti. Ne dedi biliyor musunuz? ‘Türk ordusu gerekirse Filistin’de İsrail’e karşı savaşmalıdır’ dedi.

bulent-yildirim-2.jpeg

İsrail, Mescid’i Aksa’nın altında toplantı yaptı ve Netenyahu, ‘2020’de Kudüs’ü tamamen başkentimiz yapacağız’ dedi. Kudüs demek İstanbul demektir. Mescid’i Aksa ile Ayasofya paralel yürür. İstanbul’un savunması bugünden başlar. Rahmetli Erbakan hocam 30 yıl Siyonizmi anlattı. Gün geldi Siyonizme ‘One Minute’ denildi ve sonrada Mavi Marmara şehitleri yürüyüşe geçti. Şimdi de İslam Birliği’nin ayak sesleri geliyor. Mescid’i Aksa’da namaz kılana kadar yürüyüşümüzü devam ettiririz. Tüm siyasi parti temsilcileri buradalar. Biz de bu birlik olduktan sonra Tramp’ın kararı tamamen geçersizdir.”

Diğer konuşmacılar ise şunları söyledi:

“Çok istiyorsanız Siyonistlere Amerika’da toprak verin!”

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan:

“Biz bırakın İsrail’in başkentinin Kudüs olmasını, ne Tel Aviv’i başkent olarak kabul ediyoruz ne de İsrail’i devlet olarak kabul ediyoruz. Bu mesele başla meseleye benzemez. Bu iman meselesidir. Siz kimsiniz? Defolup gideceksiniz oradan. Erbakan hocamızın tabiriyle ifade etmek gerekirse ‘Çok istiyorsanız Siyonistlere Amerika’da toprak verin!’ Hasretle İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından çıkacak hayırlı kararları bekliyoruz.”

“İsrail’le tüm işbirliğine son verin”

HÜDA-PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük:

“Mesele Ümmet olduğu zaman tüm siyasi anlayışlarımızı kenara bırakırız. 15 Temmuz’da olduğu gibi işte burada meydanlardayız. Evet, ABD ve İsrail için çok defa lanet okuduk. Ama gördük ki böyle yapınca onlar yıkılmıyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ dedi. İşte ben buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum ve diyorum ki:

-Başta Mavi Marmara ile alakalı yapılan anlaşmaya bir an önce son verin.

-İsrail ile yapılan tüm işbirliklerine bir an önce son verin. Siyonist İsrail’in elçiliklerini kapatın ve konsolosları istenmeyen adam ilan edin.”

on-binler-kudus-icin-meydanlarda-1.jpg

“İslam coğrafyaları kan ağlıyor”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan:

“Aslında Filistin’in bu halde olmasını biz sağladık. Bizim içine düştüğümüz tefrikadan dolayı bütün İslam coğrafyaları kan ağlıyor. Birliğimizin önündeki en büyük engel de tam olarak budur. Bu birliğin önünde kim varsa ben dâhil Allah onları kahretsin.”

“Kendimize gelmemiz gerekiyor”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim:

“Kudüs elbette de İsrail’in başkenti olamayacak. Ama bizim bunun için sabretmemiz ve kendimize gelmemiz gerekiyor. Rabbimiz bize bunun için de bizlere takvayı tavsiye ediyor.”

selim-temurci.jpg

“Kudüs düşerse Mekke ve Medine düşer”

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci:

ABD başkanının açıkladığı kararı biz tanımıyoruz. O kararı lanetliyoruz. Bu ümmet o kararı onların yüzüne çarpacaktır. Buradan haykırıyoruz: Ey zalimler bizim için Kudüs herhangi bir şehrin adı değildir. Bizim için Kudüs biz manadır. Kudüs insanlığın başşehridir. Orası şehirlerin anası bizim ilk kıblemiz istikametimizdir. Kudüs düşerse Mekke ve Medine düşer. Kudüs’ü savunmak Saraybosna’yı ve İstanbul’u savunmaktır.

on-binler-kudus-icin-meydanlarda-2.jpg

Program, Abdülmetin Balkanlıoğlu’nun duası ile son buldu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023