İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tokat Valisi 6 yetime sahip çıktı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin tanıtım toplantısında Tokat Valisi Cevdet Can, 6 yetime sahip çıktı.
Türkiye 24.12.2014

İHH tarafından başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen tarafından desteklenen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi tanıtım toplantısı Tokat’ta yapıldı.

Atatürk Kültür Sarayı’nda yapılan tanıtım toplantısına Vali Cevdet Can, İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Özel İdaresi Recep Gökçe, eğitimciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Programda yapılan konuşmaların ardından duygulu anlar yaşayan ve gözleri dolan Vali Cevdet Can, proje kapsamında 6 yetim çocuğa sahip çıktı.
 
 
İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer’in konuşmasından sonra duygulandığını belirten Vali Cevdet Can, bu topraklarda ortaya çıkmış bereketin ve mübarekliğin ecdadın bu topraklara ektiği bir tohum olduğunu söyledi. Onun da temelinin, inancımıza, dinimize Peygamberimize, onun ehl-i beytine ve sahabesine dayandığını hatırlatan Vali Cevdet Can,  “Aslında bu bir vebaldir. Bu bir yükümlülük. Geç bile kaldık. Ama nereden dönersiniz kârdır. İnşallah bu toplantı Tokat için bir diriliş olur” dedi.
 
Bu toprakların aslında yardım etmeye çok alışkın topraklar olduğunun altını çizen Vali Cevdet Can, konuşmasında; “Sizlerin ecdadı, bu topraklarda yaşayan büyüklerimiz Selçuklu’da bu toprakların ismine Dar-ün Nusret, Osmanlı’da Dar-ün Nasr demişler. Aslında bu iki kelimenin de anlamı yardım edenler diyarıdır. Dolayısıyla bu topraklar yardım etmeye alışkındır. Üzerimizde büyük bir yükümlülük var. İHH aslında ‘İnsan Hak ve Hürriyetleri’dir baktığınız zaman. Bu insan hak ve hürriyetleri bizim Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde bize bıraktığı bir mirastır. Aslında bu bizim için bir yükümlülüktür. Bizler Cenab-ı Allah’ın halifesi olarak bunları yapmak zorundayız. Bugün sahip olduğumuz ne kadar ulvi değer, ne kadar merhamet, ne kadar insaf varsa biz Peygamberimize, onun Ehl-i Beytine, sahabesine, o güzel insanlara borçluyuz. Cenab-ı Allah bir ayeti kerimesinde Peygamberimize ‘Ben sizi yetim olarak barındırmadım mı?’ diyor. Ve bu güzelliği, bu merhameti, bu insafı dünyaya bir yetim yaymıştır. ” dedi.
 
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin Tokat İl Koordinatörü Abdurrahman İlhan projeyi tanıttı. Bu projenin Tokat’ta ilk defa 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullarda uygulanmaya başlandığını ve ilk yıl 220 yetime sponsor olunarak bu sayı ile Tokat’ın Türkiye’de 7. sırada yer aldığını  ifade eden İlhan, “2014-2015 eğitim öğretim yılında da projemiz okullarımızda uygulamaya konulmuş olup, tüm katılımcılardan desteklerini bekliyoruz” dedi.
 
 
Toplantıda projeye destek veren Arif Nihat Asya İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri duygu ve düşüncelerini dile getirerek, yaptıkları çalışmaları anlattılar.
 
Ayrıca Tokat’ın Turhal ilçesinde yapılan diğer programa Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve ilçedeki okul müdürleri ve eğitimciler katıldı. Programda Belediye Başkanı Bekler, kendisinin de 2 çocuğu olduğunu ve 2 tane yetim sponsorluğu alacağını ifade etti.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022