İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
BBP Genel Başkanı Topçu, Mavi Marmara gemisini ziyaret etti
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, İHH’nın Gazze’ye insani yardım malzemesi götürmek için satın aldığı Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Gemiyi gezen Topçu, daha sonra düzenlediği bası
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 14.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gazze’ye uygulanan ambargoyu denizden delmek için başlattığı ‘Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım’ projesine bir destek de Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) geldi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İHH tarafından satın alınan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Yalçın Topçu ve beraberindeki BBP heyeti, İHH İnsani yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Mavi Marmara gemisini gezerek gemi ve yapılacak yardımlar hakkında bilgi aldılar.

Geminin kaptan köşkünde açıklamalar yapan Yalçın Topçu, bu geminin insanlığın vicdanını temsil ettiğini söyledi. Topçu, insanlığın bir tuğla ve bir demirle vicdanını ortaya koymasının çok önemli olduğunu ifade etti. BBP olarak Filistin’in bağımsızlığını kazanıncaya kadar bu davanın takipçileri olacaklarını belirten Topçu, ‘Rahmanın taraftarları muzaffer olana kadar, biz onlarla beraber tıpkı Nemrut’un ateşine su taşıyan topal karınca misali burada olacağız.’ dedi. 

Yalçın Topçu açıklamalarını sürdürürken İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın koluna girerek bu yolda aynı safta olduklarını belirtti. Dünyadaki bütün iyi insanların bu safta birleşmesi gerektiğini söyleyen Topçu, gemide partilerinden de bir heyetin bulunacağını da söyledi. Topçu ayrıca yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bu geminin 1080 yolcusu var, ayrıca inşaat malzemeleri götürecek 3500 tonluk bir yük gemisi var. 3500 tonun gramına kadar malzeme dolmalı. Müslümanlar dar günde birbirlerinin kardeşi oldukları ayeti kerimesinin gereğini mutlaka yapmalılar. İşte o zaman insanlık dışı işlere karşı vicdanınızı koymuş olursunuz.’ 

Topçu açıklamalarının ardından Filistin Devlet Başkanı İsamil Haniye’ye ulaştırılmak üzere yazılan bir mektubu İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a teslim etti. Mektubu alan Bülent Yıldırım destekleri esirgemeyen Yalçın Topçu ve BBP heyetine teşekkür etti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Filistin davasına büyük önem verdiğini dile getiren Bülent Yıldırım onun takipçilerinin yazmış olduğu mektubu,  Filistin’e ve İsmail Haniye’ye götürmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.   


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024