İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetim çocuklar için oyuncak kampanyası
Vakfımız farklı coğrafyalarda yetim kalmış binlerce çocuk için oyuncak yardımı kampanyası başlattı. Bağış yoluyla gelen oyuncaklar, yetimlere gönderilecek.
Afrika, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 15.02.2011

Oyuncaklar yetim kalmasın

Yetim çocuklar için şimdiye kadar eğitim, sağlık, barınma vs. çeşitli projeleri hayata geçiren vakfımız şimdi de oyuncak çalışması başlattı. “Oyuncaklar yetim kalmasın” sloganıyla başlatılan çalışma çerçevesinde bağış yoluyla toplanacak oyuncaklar farklı ülkelerdeki yetimlere gönderilecek. Böylelikle savaş, kriz, doğal afet ve fakirlik sebebiyle anne veya babasını kaybetmiş çocukların yüzleri bir nebze olsa da güldürülecek. Kampanya çerçevesinde İHH’nın yetim çalışması yaptığı ülkelerde her yastan kız ve erkek yetim çocuğumuz ile oyuncak ve oyun parklarını buluşturuyoruz.

Sizler de kampanyamıza her türlü kullanılmamış oyuncakla destek olabilir ve bir çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz.

Rakamlarla yetim gerçeği

Bugün dünya üzerinde 165 milyon çocuk ya annesini ya da babasını kaybetmiş durumda. 100 milyon çocuk ise sıcak bir yuvadan yoksun, sokaklara mahkûm yasıyor. Irak savası sırasında tam 5 milyon çocuk yetim kaldı. Afrika’da ise her yıl savaşlar, afetler ve elverişsiz yasam koşulları nedeniyle 2 milyondan fazla çocuk yetim kalmaya devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026