İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tsunaminin ikinci yılında projeler devam ediyor
Güney Asya’da meydana gelen ve yaklaşık 250 bin kişinin hayatını kaybettiği tsunaminin üzerinden iki yıl geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgedeki projeleri devam ediyor.
Endonezya, GüneyAsya, Hindistan, SriLanka, Tayland 28.12.2006

26 Aralık 2004’de Güney Asya’da gerçekleşen tsunaminin üzerinden iki yıl geçti. Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında meydana gelen 9 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunamiden Endonezya, Malezya, Tayland, Sri Lanka ve Hindistan olmak üzere birçok ülke etkilenmiş, sadece Endonezya’da 200 bine yakın kişi hayatını kaybetmişti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, tsunamiden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Endonezya’nın Açe eyaletinde, ilk etapta acil kurtarma, sağlık ve gıda yardımlarında bulundu. Tsunamiden sonra sürdürülen yeniden yapılanma ve rehabilitasyon çalışmalarına destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede kalıcı projeleri hayata geçirdi. İçinde okul, cami, hastane gibi sosyal tesislerin de bulunduğu “İstanbul Köyü”, tsunamide evlerini kaybeden afetzedeler için barınma imkanı sağlıyor. İHH, Açelilere motorlu taksiler temin ederek bölge halkının geçimine de katkıda bulundu. İHH tarafından inşa edilen “İstanbul Yetim Kompleksi” tsunamide ailelerini kaybeden çocuklara barınma imkanı sunarken, sağlık ve eğitim hizmetleri de veriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgenin sosyal ve kültürel yapısını gözeterek hayata geçirdiği projeler devam ediyor.

Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da bölgeyi ziyaret edecek olan İHH ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını bölgeye ulaştıracak, hayata geçirilen projeleri yerinde gözlemleyecek ve ihtiyaç duyulan yeni proje önerileri ile Türkiye’ye dönecekler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025