İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye Filistin için ayakta
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, tüm Türkiye’de kınanırken, Filistinlilere destek verildi. Yurdun farklı noktalarında Cuma namazları sonrası İsrail protesto edildi, Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Türkiye 11.07.2014

İsrail'in bir haftaya yakın süredir Gazze'de düzenlediği hava saldırılarında katledilenler için Türkiye genelinde birçok camide gıyabi cenaze namazı kılındı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi binlerce kişi İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

İSTANBUL

Cuma namazı sonrası Fatih Camisi avlusunda toplanan yüzlerce kişi, "Müslüman zulme boyun eğmez", "Katil İsrail, Orta Doğu'dan defol" sloganları attı.

Kalabalık daha sonra, "Yaşasın Filistin İslami Direnişi" ve "Müslüman zulme boyun eğmez" yazılı pankartlar taşıyarak, Saraçhane Parkı'na doğru yürümeye başladı.

Sık sık tekbir getiren, sloganlar atan ve Rabia işaret yapan kalabalık, "Siyonizm yenilecek", "Gazze seninleyiz", "Katiller vahşette yarışıyor" dövizleri taşıdı.



Slogan ve tekbirlerle Saraçhane Parkı’na ulaşan kortej, burada saf düzeni alarak, İslam coğrafyasının şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı. Beşir Eryarsoy’un kıldırdığı namazın ardından Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında İsrail’in saldırılarından bahseden Dilipak, İslam aleminin içinde bulunduğu pasifliği kınadı. Dilipak bu yaşananların Gazze halkını Ürdün’e sürme planı ve Siyonistlerin Sina Yarım Adasına hakim olma çabası olduğunu belirtti. Kan tartısı üzerinden adalet sağlanamayacağını vurgulayan Dilipak İsrail’de 20 çocuğun, Filistin’de ise binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini, sonuç olarak hiçbir çocuğun ölmemesi gerektiğini kaydetti.

Dilipak’ın konuşmasının ardından Cemal Çınar toplulukla birlikte dua etti.

TRABZON

Trabzon’da Cuma namazı sonrasında toplanan bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyesi İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği hava saldırısını protesto etti.

Trabzon’da Cuma namazı sonrasında Atatürk Alanı’nda bulunan İskenderpaşa Camisi’nde bir araya gelen Trabzon’daki Sivil Toplum Kuruluşları ‘İstikbal İslamındır’, ‘tarih otoriteye karşı boyun eğenleri değil, iman ile direnenleri yazacaktır’ yazılı pankartlar açarak İsrail’i lanetledi.

DİYARBAKIR

İHH, Memur-Sen ve Özgür-Der’in de aralarında bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, Sur ilçesindeki Ulu Camii’nde kılınan cuma namazının ardından İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları protesto etti.

KÜTAHYA

İsrail’in, Filistin’in Gazze kentini bombalaması sonucu şehit düşen Filistinliler için Kütahya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çeşitli STK’ların ortaklaşa organize ettiği gıyabi cenaze namazını Karagöz Ahmet Paşa Camii’nin emekli imamı Tevfik Kaya kıldırdı.

Tevfik Kaya, yüzlerce kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı sonrası toplu olarak dua ettirdi.

ELAZIĞ

Elazığ’da, cuma namazı sonrası Gazze’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye’nin bir çok kentinde olduğu gibi Elazığ’da da İsrail’in saldırısı sonucu Gazze’de hayatını kaybedenler için İzzet Paşa Camisi’nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

ANTALYA

İsrail'in bombalı saldırılarında Gazze'de yaşamını yitirenler için Antalya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kent merkezindeki Muratpaşa Camii'nde cuma namazının ardından dağılmayan kalabalık, İsrail'in bombalı saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

KASTAMONU

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, Kastamonu'da protesto edildi. Nasrullah Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Kahrolsun İsrail" yazılı dövizler taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı. Burada basın açıklamasını okuyan İHH Kastamonu Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, Gazze'deki Müslümanların iftar ve sahurlarını İsrail ateşi altında yapmak zorunda bırakıldığını söyledi. Basın açıklamasının ardından, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024