İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiyeli hayırseverler Yemen'de yetimlerin yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi ve altı gönüllüsü ile Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Yemen'de süren 6 günlük ziyaret, etkinlik ve yardımlarda tarifi imkânsız mutluluklar yaşandı.
Türkiye, Yemen 30.04.2014



İHH ekibini ilk olarak bir elinde Türkiye ve Yemen bayraklarını sallayan, diğer elinde ise balonlar olan güler yüzlü yetim çocuklar karşıladı.



İHH'nın Yemen'deki partner kurumu Islah Vakfı'nın salonunda düzenlenen yardım etkinliğine minik Yemenli yetimlerin aylarca hazırlandığı gösteriler damga vurdu. Ekip gösterileri alkışlarla izledi.

Vakıf yetkililerine ve yetim çocuklara seslenen İHH ekibi Türkiye-Yemen kardeşliğine dikkat çekerek her zaman yanında oldukları mesajını verdi.

Sonrasında ise yetim çocukların ve ailelerinin en çok sevindiği zaman dilimine geçildi.



105 aileye ev eşyası ve gıda yardımı yapılırken, mutluluk ve huzurları salona yansıdı. Çocukları sevindiren ise eşya ve gıdadan çok gözleri onlar için getirilen hediye ve oyuncaklardaydı.



İHH ve partner kurumun gerçekleştirdiği yardım dağıtım programına Yemen'in milletvekillerinden ve aynı zamanda işadamı olan Şeyh Hamit Muhammed de katıldı. Şeyh Hamit Yemen'in yanında olan Türkiye'ye her zaman minnettar olduklarını ifade ederek yardımlar için İHH'ya teşekkür etti.



Yardım dağıtım programının ardından İHH ekibi Zübeyde için harekete geçti. Trafik kazasında babasını kaybeden ve yine aynı kazada bacağından yaralanan Zübeyde’ye İHH gönüllüleri Türkiye getirilip ameliyat olması için söz verdi.



Üzerinde Türkiye ve Yemen bayraklarının bulunduğu pastayı afiyetle yiyen çocuklar bu kez oyuna koştu.



Çuvalla koşu yarışmasından gözler bağlı şekilde ipleri geçmeye kadar birçok oyunla çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı.



Gözleri bağlı birbirine yoğurt yedirmeye çalışan kızlar... Üstleri başları yoğurt olurken gönüllülerde onlara yardımcı oldu. Var güçleriyle ipe asıldılar...



Balonlar ve oyuncaklar elde yarışmalar izlendi...



Kimisi ise oyunu tercih etmedi ve bir ağabey bir baba şefkatiyle omzunu yasladığı kucaklardan hiç inmedi...



İHH ekibi bu kez Yemen'in en fakir şehirlerinden olan El-Hudeyde'ye doğru yola çıktı. Sokaklarının dar ve çöp dolu olduğu yollar sonunda barakalardan evler çıktı karşımıza. İlerledik ve İHH ve gönülleri tarafından yaptırılan yeni evler, mutfaklar ve banyolar yerinde incelenerek yetim çocuklarla bir süre sohbet edildi. Yetimlerin yüzü bir kez daha güldü.

İşte yetimler ve onlar için yaptırılan evler...



Burası bir önceki karede gördüğünüz minik kızın eğer ev denilirse önceki yaşadığı ev...



Burası ise yeni hayatına merhaba dediği ve mutluluğu gözlerinden okunan yetim kızın yeni evi...



İkinci evde de aynı tablo... yetim kızların mütevazi, utangaç ve güler yüzlü halleri karşılıyor İHH ekibini. Ve ziyaretler böyle sürüp gidiyor...



Nadiye Kudeyş, kendi el çizimi ile hazırladığı İHH logosu ve yazısını ekibe hediye etti.



İHH ekibi, Hudeyde'deki son gecelerinde kendileri için hazırlanan gösterileri keyifle izledi. Türkiye ve Yemen bayraklarıyla süslenen sahnede yetim çocukların dans ve tiyatro gösterileriyle unutulmaz bir gece yaşatıldı.



Yetimler ve aileleri için kesilen adak-akika kurbanlarının etleri, poşetlenerek ailelere tek tek teslim edildi.



Yetimler sınıflarda ziyaret edildi.



İHH'nın Yemen'deki partner kurumu tarafından kanser ve diyaliz hastaları için yaptırılan Daruşşifa sağlık evi ziyaret edildi.



Çocuklarıyla bu kurumda kalan anne veya babalar... İHH ekibi hastalarla tek tek ilgilendi, çocuklara hediyeler verdi.



İHH tarafından desteklenen ve tefrişatı yapılan Model Dostluk Tıp Merkezi... Odadaki bazı sağlık ürünleri, eşyalar ve oda düzenlemeleri İHH tarafından yaptırılmış.



Başkent Sanaa'da İHH tarafından Yetimhane ve Yetim Eğitim Merkezi'nin yapılacağı 1600 metrekarelik arsada incelemeler yapıldı.



İHH ekibi, Mavi Marmara gemisinde bulunan Hatip ve Milletvekili Muhammed El Hazmi'yi Cuma namazında ziyaret etti.



Kadın Eğitim Merkezi... Tamamen el işçiliği ile ortaya konulan eşyalar yetim çocuklar için satılıyor.



İHH'nın Yemen'deki partner kurumunun destekçilerinden ve aynı zamanda Yemen milletvekili olan iş adamına ziyaret...














 

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022