İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye- Suriye sınırına 2 acil yardım tırı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de yaşanan insanlık dışı saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına sığınan mültecilere yardım etmek amacıyla 2 acil yardım tırını bölgeye gönderdi. Birinci tırı günlük 10
Ortadoğu, Suriye 20.06.2011

Suriye yönetiminin yıllardır sürdüregeldiği despot rejim ve beraberinde getirdiği insan hakları ihlalleri Kuzey Afrika’da başlayan özgürlük mücadelesini Suriye’ye taşıdı. Komşumuz Suriye’de 15 martta başlayan halk ayaklanması, Esad hükümet birliklerince şiddetle bastırılıyor. Dünya ile tüm bağlantıları kesilen bölgelerde yaşanan olaylarda son dört ayda 30.000 kişi yaralanırken 1.500 kişi hayatını kaybetti. 10.000 kişi gözaltına alındı; halen kendilerinden haber alınamayan 3000 kişi bulunuyor. Ülkede yaşanan olaylar nedeniyle 12.000 Suriye vatandaşı da evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, mayıs ayında Lübnan’a sığınan 400 Suriyeli mülteci aileye yaptığı insani yardımlar ardından şimdi Türkiye sınırındaki Güveççi ve Görentaş beldesine sığınan mültecilere 5 kamyon gıda malzemesi ve ilaç ulaştırdı. Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Cis Eş Şuğur’dan katliamdan kurtulmak için kaçan ve Türkiye sınırına sığınan mülteciler,  ormanlık bir arazide yaşıyorlar ve en basit insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

16 Haziran itibariyle 160.000 TL’lik bir yardım çalışması gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, şimdi de iki insani yardım tırını Suriye sınırına, sıfır noktasına, gönderdi. Tırlar yola çıkmadan önce İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yaşar Kutluay bir basın açıklaması yaparak, bölgeye gönderilen acil yardım malzemeleri hakkında bilgi verdi. Kutluay, bölgeye gönderilen tırlardan birisinin günde 10 bin kişiye sıcak yemek çıkartma kapasitesine sahip gezici aş evi olduğunu belirtti. Diğer yardım tırında da tekstil malzemeleri olduğunu ifade eden Kutluay sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘ Suriye halkı yaşanan olaylardan kurtulabilmek için her şeylerini geride bırakarak Türkiye sınırına sığındılar. Yanlarına kıyafet bile almadan evlerini terk etmek zorunda kalan bu insanlar için toplam değeri 600 bin TL’yi bulunan tekstil malzemelerini bölgeye gönderiyoruz. Gezici aşevimiz ile birlikte bölgeye gönderdiğimiz bu yardım tırının içinde kadın, çocuk ve erkek teksitil malzemesi bulunuyor. Tüm halkımızı komşu Suriye için ayni ve nakdi olarak bir yardım seferberliğine davet ediyoruz.’’

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

[video-158]

[video-159]

[video-160]

[video-161]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024