İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Türkiye'deki STK'lardan Raid Salah ve Filistinli kuruluşlara destek
İstanbul'daki STK'lar, "Kudüs muhafızı" olarak bilinen Raid Salah ile Filistinde İsrail baskısı altındaki STK'larla dayanışma eylemi gerçekleştirdi.
Filistin-Gazze, Türkiye 01.02.2016

İstanbul'daki STK'lar, İsrail'in baskısı altında olan Filistinli kuruluşlar için dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Akabe Vakfı, Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV), Araştırma Kültür Vakfı (AKV), Fezader, Hukukçular Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH), Medeniyet Vakfı, Özgür-Der ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği gibi STK'ların destek verdiği eylemde grup adına açıklamayı Ahmet Çamurluoğlu yaptı.

Mescid-i Aksa’nın onurunu, Filistin halkının hukukunu çiğnetmeyeceklerini belirten Ahmet Çamurluoğlu "Geçtiğimiz Kasım ayında İsrail, yarım milyona yakın Filistinlinin sosyo-ekonomik ve dini hizmetlerini destekleyen 20 dini ve sivil toplum kuruluşunu yasadışı ilan etti." dedi.

Konuşmasında halen tutuklu bulunan Filistin İslami Hareketi lideri Rahid Salah'ın durumuna dikkat çeken Çamurluoğlu, "Raid Salah'a zaman zaman seyahat yasağı da getirilerek susturulmaya çalışıldı ve şimdi müebbet hapse mahkum edilmek isteniyor." ifadelerini kullandı.

Filistinli STK'lar ile dayanışma içinde olduklarının altını çizen Çamurluoğlu "Türkiyeli sivil toplum kuruluşları ve Türkiye halkı olarak bu kuruluşların Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin halkı için ortaya koyduğu çabayı selamlıyor, Raid Salah ve arkadaşlarını koruyacağımızı ve destekleyeceğimizi buradan ilan ediyoruz." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Genç İHH, 66 ilde insan haklarına dikkat çekti
Genç İHH, 66 ilde insan haklarına dikkat çekti
Genç İHH, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 66 ildeki 110 üniversitede birçok etkinlik düzenledi. Etkinliklerde, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekildi.
11.12.2025
İHH’dan Cenevre’de ki Birleşmiş Milletler Genel Merkez Binası önünde basın açıklaması
İHH’dan Cenevre’de ki Birleşmiş Milletler Genel Merkez Binası önünde basın açıklaması
İHH İnsani Yardım Vakfı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, çatışma ve kriz bölgelerinde görev yapan insani yardım çalışanları ile insan hakları savunucularının karşılaştığı artan risklere dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde panel ve basın açıklaması düzenledi.
11.12.2025
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde STK'lardan ortak basın açıklaması
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde STK'lardan ortak basın açıklaması
İHH'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.
10.12.2025