İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Nepal sel mağdurlarına yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Nepal’de yaşanan sel felaketi sonrası mağdur olan 360 aileye, gıda paketi ulaştırdı.
Nepal 05.11.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, Nepal’de yaşanan sel felaketi sonucunda Morang ilinin farklı köylerinde yaşayan sel mağduru olan ailelere, 360 adet gıda paketi ulaştırdı.

turkiyeden-nepal-sel-magdurlarina-yardim-1.jpeg

İHH, 123 ülkede hayatlarını zor şartlar altında devam ettirmeye çalışan mağdur insanlar için acil yardım çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan projeyle ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için harekete geçen İHH, Morang iline bağlı Kamala kasabasında 10, Sunbarshi köyünde 110, Dhanpal köyünde 140 ve Kamalpur köyünde 100 adet olmak üzere toplamda 360 adet gıda paketini mağdur ailelere teslim etti.

turkiyeden-nepal-sel-magdurlarina-yardim-2.jpeg

İHH Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı yaptığı açıklamada: “Nepal’de yaşanan sel felaketi sonrası bölgede mağdur olan ailelere destek olmak için Moring ilinin farklı bölgelerinde mağdur olan ailelere ulaşarak bir nebze de olsa onların yüzlerinin gülmesine vesile olduk. Türkiye’deki hayırseverlerin yardımlarını Nepal’deki sel mağdurlarına ulaştırdık.”

turkiyeden-nepal-sel-magdurlarina-yardim-5.jpeg

Selde neler yaşanmıştı?

Nepal’de, 18 Ekim 2021’de başlayan yağmurun etkisini arttırmasıyla sel ve toprak kaymaları meydana gelmişti. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, ülkede oluşan selden dolayı 100’den fazla kişinin öldüğünü, 40 kişinin yarandığını ve 40 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Selde ayrıca çok sayıda ev, ahır, yol ve köprü de zarar gördü.

turkiyeden-nepal-sel-magdurlarina-yardim-9.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024