İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Nijer’e büyük ilaç desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Nijer Halk Sağlığı Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesi sonrasında İHH, Nijer’e 141 bin paket sıtma ilacı yardımında bulundu.
Afrika, Nijer 19.02.2021

Her yıl 400 bin insan sıtma nedeniyle ölüyor ve bu oranın yüzde 94'ü Afrika kıtasında yaşanıyor. 5 yaş altı çocuklar, en savunmasız grup ve ölümlerin yüzde 67'sini oluşturuyor. Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer de sıtma hastalığının en fazla görüldüğü ülkelerin başında geliyor. Bölgedeki hastalığın kontrol altına alınabilmesi ve hastalığa bağlı ölümlerin azaltılması amacıyla harekete geçen İHH, Nijer’e 141 bin paket sıtma ilacı yardımında bulundu. 

turkiyeden-nijere-buyuk-ilac-destegi2.jpg

Türkiye’den kalkan özel uçakla Nijer’in başkenti Niamey’e götürülen ilaçlar, düzenlenen törenle Nijer Halk Sağlığı Bakanlığı’na teslim edildi. Töreninin ardından Sağlık Bakanı M. Ahmet Botto, desteklerinden ötürü Türkiye ve İHH’ya teşekkür etti. 

turkiyeden-nijere-buyuk-ilac-destegi3.jpg

Başkentte gerçekleştirilen teslim törenine Nijer Halk Sağlığı Bakanı M. Ahmet Botto, TC. Niamey Büyükelçiliği Birinci Kâtibi Mustafa Ateşçi, İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan Genel Sekreter Durmuş Aydın, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Demir, Batı Afrika Masası Koordinatörü Mustafa İhsan Orhan, Nijer Temsilcisi Sami Fadhel ile Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Maruf Çelik katıldı. 

İlaçlar, ülkenin çeşitli bölgelerindeki hastanelerde sıtma hastalığının tedavisinde kullanılacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024