İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Papua’ya yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ekim ayından bu yana Endonezya’nın Papua bölgesindeki saldırılardan zarar gören Wamena kentinde yaşayan 2 bin mağdura acil yardım malzemesi ulaştırdı.
Endonezya 30.11.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, Acil Yardım Çalışmaları kapsamında Endonezya’nın Papua bölgesinde devam eden saldırılardan etkilenen 2 bin mağdura gıda ve sıcak yemek yardımında bulundu. İlk etaptaki yardımlardan, Ekim ayından bu yana devam eden saldırılardan etkilenen Wamena kentinde yaşayan sivil halk istifade etti.

ic.jpg

Acil yardımlar sürecek

Bölgede; gıda ve sıcak yemek, kıyafet, hijyen paketi, branda, hasır ile battaniye ihtiyacı bulunuyor. İHH ise hayırseverlerin destekleriyle mağdur insanlara yardım ulaştırmaya devam edecek. Projeye bağışta bulunmak isteyen hayırseverler, vakfın banka hesap numaralarına PROJE KODU 11929 yazarak bu yardımlara destek olabiliyor.

ic1.jpg

Papua’da ne oldu?

Ekim 2019’dan bu yana Endonezya’nın Papua bölgesinde bulunan ayrılıkçı grupların daha önce çeşitli nedenlerle Papua bölgesine yerleşen Endonezyalılara karşı başlatmış olduğu tek taraflı saldırılar gerçekleşmişti. Yaşanan bu olaylar neticesinde  33 kişi hayatını kaybetti ve 77 kişi ise ciddi şekilde yaralandı. Daha önce de Papua’ya göç etmiş olan Endonezyalıların bulunduğu bölgelerde evler, okullar, ofisler ve çeşitli kamu binaları yakılmıştı. Saldırılar sonucu en az 10 binden fazla kişi Papua adasından Endonezya’nın diğer ada bölgelerine göç etmek zorunda kalmıştı.

dis.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024