İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Yemen’e kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Sıcacık Bir İyilik” kampanyası kapsamında Yemenli bin 150 aileye battaniye ve mont yardımında bulundu.
Ortadoğu, Yemen 26.12.2018

Kış ayları en çok onlar için zor geçiyor. Her yıl binlerce insan evlerini savaşlar sebebiyle terk etmek zorunda kalıyor. Binlerce göçmen çıktıkları yolculukta hayatlarını kaybediyor. Geri kalanlar kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. Kış, mülteci kamplarında soğuk, hastalık ve ölüm anlamı taşıyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı var. Aniden bastıran kar yağışlarını, üşüyen elleri, titreyen bedenleri, tek bir şey ısıtabilir: Sıcacık Bir İyilik!

Kış çalışmalarını “Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, krizin ciddi boyutlara ulaştığı Yemen’de acil yardım çalışmalarının yanı sıra kış çalışmaları da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İHH, başkent Sana’ya bağlı Hanik bölgesinde çadır kentte yaşayan bin 150 aileye battaniye ve mont yardımında bulundu.

turkiyeden-yemene-kis-yardimi2.jpg

Yemen’de son durum

Yemen’de insani kriz ölümcül boyutlara ulaştı. 27,4 milyon nüfus sahip ülkede 21 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor. 10 milyon insan acil yardıma muhtaç durumda. Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar binlerce insan öldü.  Uluslararası raporlara göre Yemen’de ölen çocukların sayısı 85 bine ulaştı. İç savaşta ölenlerin sayısı ise 16 bin civarında.

turkiyeden-yemene-kis-yardimi3.jpg

Son bir yılda 200 binden fazla Yemenliye yardım

İHH’nın, hayırseverlerin destekleriyle 2018 yılından beri Yemen’de gerçekleştirdiği faaliyetlerden 200 binden fazla kişi istifade etti. Yardım kalemleri arasında; insani yardım, acil yardım, sağlık yardımları, adak-akika yardımları, gıda yardımları, bebek maması, Ramazan yardımları, Fitre yardımları, hijyen paketi yardımları ve Kurban yardımları bulunuyor.

turkiyeden-yemene-kis-yardimi5.jpg

Yardım için

Hayırseverler, bütçelerine göre dilediği yardım malzemesinin tutarı kadar bağışta bulunabiliyor. Kış paketinin tamamına destek vermek isteyenler 200 TL, ayrı ayrı yardım malzemelerine destek vermek isteyenler ise bot için 40 TL, mont için 45 TL, atkı - bere - eldiven için 25 TL, battaniye için 40 TL ve yakacak için de 50 TL değerinde yardım edebiliyor.

İHH aracılığıyla yurt içinde ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara Kış Çalışmaları kapsamında destek olmak isteyen bağışçılar, KIS yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine KIS koduyla bu yardımlara destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025