İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’nin çeşitli illerinden Suriye’ye 91 tır yardım gönderildi
“Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyasına Türkiye’nin çeşitli illerinden yardım yağıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 17.01.2013

Yaklaşık 2 yıldır bombardıman altında yaşam mücadelesi veren Suriye halkı için seferber olan Türkiye halkı topladığı yardımları bölgeye ulaştırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yurt çapında başlatılan“Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden 91 tır yardım toplandı. İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin koordinasyonuyla mazlum Suriye halkına ulaştırılan tırlarda un, konserve, kuru gıda, battaniye, temizlik malzemeleri, kıyafet, ayakkabı vb. ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

Anadolu Yardımlaşma Derneği AYDER’in öncülüğünde Konya’dan 25, insani yardım dernekleri ve İHH gönüllülerinin gayretleriyle Bursa’dan 12, Sakarya’dan 18, Antalya’dan 1, Kayseri’den 6, Ankara’dan 4, Gaziantep’ten 3, Zonguldak’tan 2, Çorum’dan 2, Van’dan 5, İzmir’den 2, İzmit’ten 2, Düzce’den 7, Yalova ve Balıkesir’den 1’er adet olmak üzere toplam 91 tır yardım malzemesinin dağıtımı İHH ekipleri ve il yardım kuruluşlarının temsilcileri tarafından bizzat gerçekleştirildi.

200’den fazla sivil toplum kuruluşunun katıldığı “Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası kapsamında Türkiye genelinde çeşitli yardım organizasyonları düzenleniyor. Toplanan yardımların tırlarla bölgeye ulaştırılmasına önümüzdeki günlerde de devam edilecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024