İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
“Tutuklama kararı İnterpol'e gönderilmeli”
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara davasında tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye'nin vatandaşları şehit edildi. Türkiye'nin gemisine saldırıldı. Bize saldırıldı. Allah'a şükürler olsun burada bir tutuklama kararı çıktı. Bu tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi lazım'' dedi.
Filistin-Gazze, Türkiye 18.11.2015

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara davasında tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye'nin vatandaşları şehit edildi. Türkiye'nin gemisine saldırıldı. Bize saldırıldı. Allah'a şükürler olsun burada bir tutuklama kararı çıktı. Bu tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi lazım'' dedi.

Gazze’ye yardım taşıyan “Mavi Marmara” gemisine yapılan saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

Mavi Marmara davasının 10. duruşması öncesi İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve şehitlerin aileleri İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Yıldırım, mahkeme tarafından sanıklar hakkında çıkarılan kırmızı bültenin İnterpol’e gönderilmesini istediklerini söyledi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde İsrail’e karşı açılan davalarda gelişmeler yaşandığını hatırlatan Yıldırım, bu gelişmeleri Türkiye’deki davada da görmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Mavi Marmara ile ilgili 5 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde takip ettiğimiz dava süreçleri vardı. Türkiye’de de çok önemli süreç elde ettik. Cesur yargıç, savcılar vasıtasıyla bu dosya açıldı ve tutuklama kararı verildi. Ancak bir takım bürokratlar hukuka aykırı şekilde yakalama kararını Interpol’e göndermiyorlar. Eğer bu yakalama kararı Interpol’e gönderilmiş olsa bugün bu katiller dünyanın hiçbir yerine çıkamayacak. Belki de bu kadar katliam yapamayacaklar. Çünkü biz bunlara hem tazminat hem de ceza davaları açıyoruz. Interpol kararının mutlaka verilmesi lazım. Davadan bugün bunu bekliyoruz.”

“Amerikan tarihinde İsrail üst yetkililerine açılan ilk dava“

İsrail güçleri tarafından düzenlenen Gazze filosu saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan ise, İsrail’e karşı California’da dava açtıklarını belirtti. Doğan, “Daha önce tüm hukuki yolların kapandığı söylenmişken, diğer tebligat yaparak bir dava açacağımız anlaşıldı. Tebligatı yaparak davayı açtık. Amerikan tarihinde belki de İsrail üst yetkililerine karşı açılan, bu şekilde açılan ilk defa tarihi bir dava açılmış oldu” ifadelerini kullandı.

“Güney Afrika’da İsrailli generallere ceza verildi”

Güney Afrika’daki davaları takip eden avukat Attorney Ziyaad Patel ise, “Bu İsrailli generaller Gazze’de işlemiş olduğu suçlardan dolayı Güney Afrika’da açılan mahkemede hapis cezasına çarptırıldılar. Bunlar yakalanıp tutuklanacak. Bu anlamda Günay Afrika’da verilen cezayla birlikte İstanbul’da verilecek cezanın önemi ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Alanda toplanan kalabalık 'Mavi Marmara onurumuzdur' sloganları attı. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul’da binler işgalci İsrail ve ABD saldırılarına karşı yürüdü
İstanbul’da binler işgalci İsrail ve ABD saldırılarına karşı yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin’e Destek Platformu ve İslami Dayanışma Platformu öncülüğünde İstanbul Fatih’te “İşgalci İsrail ve ABD’yi Coğrafyamızda İstemiyoruz” yürüyüşü düzenlendi. Yoğun yağış ve soğuk havaya rağmen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
29.03.2026
İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş düzenlenecek
İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş düzenlenecek
Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde, işgalci İsrail ve ABD’nin bölgemizdeki katliamlarına ve saldırganlığına karşı yürüyüş eylemi düzenlenecek. “Coğrafyamızda İşgalci İsrail ve Amerikan askeri istemiyoruz!” sloganıyla düzenlenecek yürüyüş, 29 Mart Pazar günü öğlen namazının ardından Fatih Camiî önünden başlayıp Beyazıt Meydanı’nda sona erecek.
26.03.2026
STK’lardan İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ibadet yasağına tepki
STK’lardan İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ibadet yasağına tepki
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'da 19 gündür uyguladığı ibadet ve namaz yasağı sebebiyle basın açıklaması düzenlendi. Teravih namazının ardından Fatih Camii avlusunda gerçekleşen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı.
19.03.2026