İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Afrika’ya 2 yeni Kur’an Eğitim Merkezi daha
İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı eserler projesi kapsamında Burkina Faso’ya 2 yeni Kur’an Eğitim Merkezi açtı.
BurkinaFaso 18.01.2017

Müslümanlar, yaşadıkları birçok ülkede dini bilgilere rahat bir şekilde ulaşamıyor. Açılan Kur’an Okulları, birer eğitim merkezi olmalarının yanı sıra tebliğ ve irşat merkezi olarak da kullanılıyor. Bölge Müslümanları için sorunlarını çözebilecekleri bir ortam haline geliyor.

Bu nedenle İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki onlarca ülkede kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. İHH, Afrika’nın her köşesinde devam eden kalıcı eser çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Burkina Faso’ya Mehmet Özer ve Akabe adını verdiği 2 yeni Kur’an Eğitim Merkezi açtı.

3.jpg

Akabe ve Mehmet Özer Kur’an Eğitim Merkezleri hizmete girdi

250 öğrencinin istifade edebileceği Akabe Kur’an Eğitim Merkezi, başkent Ouagadougou’ya 275 km uzaklıktaki Loroum vilayetinin Solle ilçesinde hizmete girdi. Temmuz 2016’da temeli atılan merkez, 168 metrekareden oluşuyor ve 3 sınıftan meydana geliyor.

300 öğrencinin hizmet alacağı Mehmet Özer Kur’an Eğitim Merkezi ise yine başkent Ouagadougou’ya 180 km uzaklıktaki Yatenga vilayetinin Ouahigouya ilinde faaliyete geçti. Merkez, 220 metrekareden oluşmakta ve içerisinde 6 adet sınıf barındırıyor.

Ayrıca bu merkezlerin içinde 150 kişinin namaz kılabileceği birer cami de bulunuyor.

4.jpg

Kur’an Okulları

Maddi imkânsızlık, bina yetersizliği, misyonerlik faaliyetleri, eğitimsizlik… Tüm bunlar yoksul ülkelerdeki insanların hayatını ve geleceğini olumsuz etkiliyor. Çocukların ülkeleri için faydalı birer vatandaş olabilmeleri için okul yaptırmak ve her türlü olanağı oluşturmak en temel ihtiyaçlardan.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025