İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İki katlı konteynerler Suriyelilerin hizmetinde
İHH İnsanı Yardım Vakfı, AFAD ve Kuveyt Yardım Kuruluşu IICO ortaklığı ile hayata geçirilen Öncüpınar Konteyner Kenti, düzenlenen törenle Suriyeli ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Suriye 24.04.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Kuveyt Yüksek İnsani Yardım Şurası üyesi olan 12 insani yardım organizasyonu ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) iş birliğiyle yapımı tamamlanan çift katlı bin 248 konteyner ile bazı tesisler düzenlenen törenle Kilis’te hizmete açıldı.

Maliyeti 10 Milyon 664 bin dolar olan büyük projede; 624 adet çift katlı toplamda bin 248 ev, okul, anaokulu, mescit ve meslek öğretilerinin gerçekleştireceği yapılar bulunuyor. Toplamda projeden 7 bin 490 kişiden oluşan bin 248 Suriyeli aile faydalanacak.

yildirim.jpg

“Çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Açılış konuşmasını yapan İHH İnsani Yardım Vakfın Genel Başkanı Bülent Yıldırım, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Yıldırım, ”Dünya’da en fazla mülteci barındıran ülkemize yardımlarını esirgemeyen Kuveyt heyeti ve halkına teşekkür ederim. Bu büyük projede altyapıyı AFAD, üst yapıyı ise İHH ve Kuveyt yaptı. Çalışmalarımız halkımızın ve siz değerli misafirlerimizin yardımlarıyla dünyanın her noktasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

dety.jpg

“Bu acılara yabancı değiliz”

Kuveyt Emiri Danışmanı Abdullah Matuk ise, "Bu proje, Kuveyt ve İHH’nın ikinci büyük projesidir ve devamı gelecek. Bu tür projeler çok acı çeken Suriye halkının acısını dindirmeye çalışacak. Kuveyt halkı olarak bizler de bu acılara yabancı değiliz. Yakın tarihimizde halkımız bu acıları çekti" dedi.

kilis-belediye-baskani-hasan-kara-kopya.jpg

“Dünyanın yedinci harikası birlikte yaşamaktır”

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye’den gelen misafirlerle birlikte yaşamanın önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

”Savaştan önce Kilis’in nüfusu 93 bindi. Şimdi ise misafirlerimizle birlikte nüfusumuz 135 bine ulaştı. Bu da şunu gösteriyor Kilis halkı nüfusun %40’nı Suriyeliler ise %60’nı oluşturuyor. Bu rakamlara rağmen Kilis sokaklarında kavga göremezsiniz. İnsanlarımız misafirlerimizle birlikte yaşamanın güzelliğini tüm dünyaya gösteriyor. Hani derler ya dünyanın yedinci harikası nedir diye, bence dünyanın yedinci harikası birlikte yaşamaktır. Avrupa ülkeleri çok az sayıda mülteci alınca öve öve bitiremiyorlar. Bazı ülkeler ise sadece teşekkür ediyor ama Kuveyt taşın altına elini koyarak yükümüze yardım ediyorlar. Sözde değil özde yardım eden herkese teşekkür ediyorum.”

afad-baskani-halis-bilden-kopya.jpg

“Türkiye olarak açık kapı politikası izliyoruz”

AFAD Genel Başkanı Mehmet Halis Bilden insanlığın Avrupa’da tekmelenirken Türkiye'nin insanlık görevini yerine getirdiğini belirterek, "Bu kriz patlak verdiği günden beri ülkemiz ‘açık kapı’ politikası izlemektedir. İlk günden beri yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen tüm Bakanlıklarımıza teşekkür ederim” dedi.

yasin-aktay.jpg

“Gelişmiş ülkeler sessizliğe gark oldu”

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay konuşmasında, “Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Lakin bu olayların bu duruma gelmesinde birçok dünya liderinin de payı var. Kendi halkını bombalayan, katleden bir devlet bu yüzyılda yaşar mı? Aslında yaşanmaz ama maalesef durum ortada. Bunun sebebi dünyanın rehavete kapılmasıdır. Dünya imtihan edildi ve çok gelişmiş ülkeler sınıfta kaldı. Sessizliğe gark oldular" dedi. 

Yasin Aktay konuşmasının sonunda İHH'ya şu sözlerle teşekkür etti:

"Şunu söylemeden konuşmamı bitirmek istemem. Bu projeye katkı sağlayan diğer kurumlarımıza ve özellikle de sadece Suriyeliler için değil dünyanın her bölgesine insani yardım götüren İHH’ya güçlü bir şekilde teşekkür ederim.”

kilis-valisi-ismail-catakli-kopya.jpg

“Dünya bu drama sırtını dönmüş durumda”

Kürsüye son olarak Kilis Valisi İsmail Çataklı çıktı. Çataklı konuşmasında coğrafyamızda acı ve kanın hakim olduğunu ifade ederek, "Yanı başımızda yüzbinlerce insan yaşamını yitirirken milyonlarca insan göç etmek zorunda bırakıldı. Ülkemiz 3 milyondan fazla Suriyeli var. Ne acıdır ki Dünya bu drama sırtını dönmüş durumda lakin ülkemiz yardımlarına devam edecektir. Ancak bazı istisnalar da var. İşte biz burada Kuveyt halkının da desteğiyle önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

plaket.jpg

Teşekkür plaketi

Programın sonunda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım öncülüğünde, konuklara yardımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

buyuk-foto.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024